Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming Ski Opening: nagy siker volt a Robbie Williams duplakoncert

2023.12.10. Wesselényi Andrea

Ez a szezonnyitó biztosan bekerül bekerül Schladming történelemkönyvébe. Összesen 25.000 néző jött össze a december 7-8-i dupla koncertre és mozogta, énekelte végig a jól ismert slágereket. Pénteken teljes teltházzal ment a show és csütörtökön is több, mint tízezren jöttek el a Planai stadionba.
A kép a csütörtöki estén készült. | Fotó: Wesselényi Andrea
A kép a csütörtöki estén készült. | Fotó: Wesselényi Andrea
Mi az első, csütörtök esti koncerten vettünk részt és nehezen tudom elképzelni, hogyan fért el még ennél is több ember a helyszínen. Fantasztikus látvány volt a tömeggel megtelt tér a futurisztikus völgyállomás, a Tenne és a Steilhang karéjában, a színpad kialakítása, a fénytechnika, mindennek hátterében pedig a hóágyúkkal lőtt sípályák és a hótól roskadozó fenyőfák. Még soha nem voltam ekkora téli szabadtéri koncerten és bár jól beöltöztünk, aggódtam, hogy fogom kibírni egy helyben a karcosan hideg mínusz hét fokban. Plusz rétegeket is bepakoltam gondosan a hátizsákba, de nem volt rá szükség. Robbie és zenekara, a feketébe öltözött dögös táncoslányokkal jól befűtötték a közönséget, már az elején felhangzó "I will entertain you" számtól kezdve folyamatosan mozgott, tapsolt, együtt énekelt vele mindenki és lüktetett az aréna.
A színpadon mindenki feketében | Fotó: Szántó György
A színpadon mindenki feketében | Fotó: Szántó György
A világsztár nem kockáztatott: számai közül a legismertebbeket hozta el, és jó szokása szerint folyamatosan kommunikált a közönséggel, őszintén mesélt az életéről, a szeretet erejéről, ami kisegítette a mély gödörből, ahova a megasikerek utáni önpusztítás vitte. Szerencsére készültem a koncertre, és előző héten megnéztem a Netflixen a karrierje egyik csúcspontját jelentő knebworthi szuperkoncertet és az életéről készült doku-sorozatot is, így jól tudtam követni az időnként hosszúra nyúló monológokat, amiben elmesélte, hogyan lett a kokó- és alkoholmámort hátrahagyva 50 éves korára tisztes férj és 4-gyerekes családapa.
Robbie Williams | Fotó: Harald Steiner / Schladming
Robbie Williams | Fotó: Harald Steiner / Schladming
Mindeközben megmaradt imádott popsztárnak, extravagáns külsővel, bőséges önirónióval roadshowzik legnagyobb slágereivel és élete sztorijával. Robbie többször is lejött a rajongói közé. Az Angelt például annak a 27 éves lánynak a kezét fogva kezdte el énekelni, akit kinézett magának a színpadról, hogy minden számot elejétől a végéig vele énekel. Nem tudom, mennyire spontán történnek ezek koncert közbeni "ismerkedések", mindenesetre igazinak tűnt a megszólítottak arcán a boldogság és a potyogó könnyek is, amit a hatalmas kivetítőkön láthattunk.
A koncerteket a Leutgeb Entertainment Group szervezte | Fotó: W. A. / sielok.hu
A koncerteket a Leutgeb Entertainment Group szervezte | Fotó: W. A. / sielok.hu
Óriási élmény volt a koncert és az egész Ski Opening hamisítatlan téli hangulatban telt. Schladming rengeteg havat kapott már Mikulás előtt és december 7-én már a teljes 4-hegy síhintát meg tudták nyitni Hauser Kaibling - Planai - Hochwurzen - Reiteralm között a síelőknek. Tökéletes, idilli, tömegmentes lejtőkön tudtunk csúszkálni, gyönyörű, napsütéses időben. A csütörtöki napon Hauser Kaiblingot választottuk, itt meglepően kevesen voltak, alig találkoztunk síelőkkel a pályákon, csodálatos látvány volt a behavazott táj. Meséljenek a képek: soha rosszabb szezonkezdést!
Hauser Kaibling 2023. december 7-én |  Fotók: W. A, sielok.hu
Hauser Kaibling 2023. december 7-én | Fotók: W. A, sielok.hu
Péntekre már gyűltek a népek, hiszen Ausztriában december 8 munkaszüneti napnak számít (ekkor ünneplik az osztrákok Mária szeplőtelen fogantatását) és a hétvégére már több parkoló is megtelt a völgyállomásokon. Ezúttal a síhinta ellenkező oldalát, a Reiteralmot választottuk, ahol már megjelentek a versenycsapatok és az osztrák, német síklubok csoportjai is, és magyar hangokat is hallottunk. Tömeg nem alakult ki, de érezhetően sokkal többen voltak a pályákon, mint előző nap, belecsaptunk a szezonba!
Hamisítatlan téli hangulat a Reiteralmon | Fotók: W. A, sielok.hu
Hamisítatlan téli hangulat a Reiteralmon | Fotók: W. A, sielok.hu
Tökéletes sínap, igazi síszezonkezdő hangulat volt a hétvégén a hegyen, ilyen jó, természetes hóban gazdag szezonkezdet már osztrák vendéglátóink szerint is régen volt már. Schladming 4-hegye mostantól teljes kapacitással várja a síelőket. Reméljük az idei havas tél folytatódik és megajándékoz még hasonló csoda-sínapokkal.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.