Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: kedden és szerdán rendezik a Nightrace versenyeit

2024.01.22. 2024.01.23. Bata Attila | frissítve: 2024.01.23.

Az év egyik legizgalmasabb műlesikló versenye következik ezen a héten. Szokás szerint Kitzbühel után a férfiak mezőnye Schladmingba utazik, hogy esti, villanyfényes versenyen mérje össze az erejét. Idén kétszer is.
Kép: The Nightrace Schladming
Kép: The Nightrace Schladming
Tavaly még beugróként, idén azonban már előre tervezett programként szerepel két verseny is az idei naptárban. Azt mondani sem kell, hogy a legjobb versenyek januárban vannak, talán azért is mert most a februári síszünetig alacsonyabb a vendégforgalom, így Schladmingban is boldogok az extra versennyel és az extra éjszakákkal a szálláshelyeken.

Éveken át ment a számháború, hogy 40, 45 vagy talán 50 ezer néző tekinti meg a versenyeket. Most úgy néz ki, kissé át kell értelmezni a korábbi számokat.
Már készül a pálya (Kép: The Nightrace Schladming)
Már készül a pálya (Kép: The Nightrace Schladming)
Tavaly novemberben „robbant a bomba”, amikor a szervezők bejelentették, hogy idén „csak” 22 ezer jegyet értékesítenek. Természetesen mindenki előtt megjelent, hogy mi lesz a célegyenes környéki zsúfoltsággal, de most nagyon úgy néz ki, hogy túl sok változásra nem kell számítani.

A szervezőbizottság később közölte, hogy például tavaly is ennyi jegyet adtak el, a létszám általában a rendőrség aktuális becslésére vonatkozott. Vagyis a jeggyel rendelkezők mellé még beszámolták a verseny környékén felállított kivetítőknél szurkolókat, becsléseket végeztek az gépjárműforgalomról és igazából mindenkit beszámoltak, aki a versenyre érkezhetett.
Akárhány néző is lesz, a hangulat garantált (Kép: The Nightrace Schladming)
Akárhány néző is lesz, a hangulat garantált (Kép: The Nightrace Schladming)
Tehát, „igazi” nézők számában szinte semmi változás nem fogunk tapasztalni, nem fog minden második néző hiányozni a tömegből. Annyi változás azért láthatunk, hogy új tribün épül, egy régebbit átalakítanak, és idén már nem állhatnak nézők a közvetlenül a pálya szélén. Ez utóbbit biztonsági okokkal magyarázzák, mivel az óriás-műlesikláshoz szélesebb pályát kell kijelölniük.

Ami biztosan nem változik, a jó hangulat és az izgalmas verseny. Mindkét napon (január 23-án és 24-én) 17:45-kor rendezik az első futamot, és 20:45-kor a második futamot. Kedden az óriás-műlesiklást, szerdán pedig a szlalomot nézhetjük a tévében és a kivetítőkön, ha nem tartozunk a 22 ezer szerencsés közé.

Frissítés: Szántó György képei a Nightrace előkészületekről - lapozd végig a galériát!
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Ha valaki a közelben síel, és kedvet kapott a versenyhez, itt tud jegyeket vásárolni:

Audi FIS Ski World Cup Schladming jegyvásárlás

1 napos jegy január 23. keddre 23,50 EUR-tól
1 napos jegy január 24. szerdára 23,50 EUR-tól
2 napos jegy január 23-24. kedd-szerdára 39,50 EUR-tól
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.