Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Flachau kedvet kapott Schladmingtól egy újabb versenyre

2024.02.11. Bata Attila

Schladming évtizedek óta rendezi esti szlalom versenyeit a férfiak számára. Flachau hasonló módon a nők részére. Idén Schladmingban már kétnapos versenyt rendeztek a férfiaknak, Flachau is újítana, itt is próbálkoznak még egy versennyel.
Az ORF felmérései szerint a legnézettebb tévéközvetítésnek számít a schladmingi Nightrace. Bár a közvetlenül előtte rendezett szombati kitzbüheli lesiklás még nagyobb presztízsű társadalmi eseménynek számít, azonban az esti főműsoridő és az esetleges osztrák esélyek már több nézőt ültetnek a tévékészülékek elé.

Tavaly beugróként, idén már a versenynaptár részeként két versenyt is rendeztek Schladmingban. A hagyományos szlalom mellett, egy hosszabb pályán megrendezett óriásműlesiklással bővült a program. Természetesen a szomszédos Flachau is elgondolkodott, ők is akarnak egy hasonló versenyt, de egy-két akadályt még le kell győzniük.
Ilyen reflektorok kellenének a felső részre is
Az előkészítés már megkezdődött, a tartomány politikusai támogatják az ötletet. Jelenleg egy dolog hiányzik a rendezéshez, megfelelő világítás a pálya felső részén. Néhány évvel ezelőtt az egyik legmodernebb megoldásra cserélték a világítást a szlalompálya mellett. A felső részen is vannak lámpák, azonban ezek fénye nem elég a full hd felbontású televíziós közvetítéshez.

Egyedül a környezetvédelmi engedélyek beszerzésén múlik a projekt. Csütörtökön a rendezők tízórás megbeszélést tartottak az illetésekkel. Ennek az eredményét a napokban tudjuk majd meg. Akármilyen döntés is születik, hat hét áll rendelkezésre a fellebbezésig.

Január gyengébb hónapnak számít a síterepeknek a vendégforgalmat tekintve. Nem csoda, hogy szinte az összes híres versenyt ebben a hónapban rendezik. Egy újabb verseny és újabb vendégéjszakák sokat jelentenének a környék turizmusának.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.