Kedd este: Schladming Night Race 20. alkalommal

2017.01.22. Bata Attila

Kisebbfajta jubileumához érkezett a férfiak legismertebb világ kupa szlalom versenye, a schladmingi késő esti verseny. Kedd este, január 24-én immáron 20. alkalommal találkoznak a világ legjobb szlalomosai Planai síterepének meredek lejtőjén.
50 ezer néző a versenyen
Húsz évvel ezelőtt indította el a schladmingi régió a villanyfényes szlalom versenyt, amely hatalmas sikernek bizonyult. A versenyt jó érzékkel a lesiklás királyversenyének számító kitzbüheli futam után közvetlenül rendezik, így nemcsak a versenyzőknek könnyű ide eljutni, hanem a szurkolók, vagy az osztrák és nemzetközi celebek is szívesen kötik össze a két versenyt.

Nézettségben, a tévék előtt, már régóta utolértek, sőt bizonyos években meg is haladták a kitzbüheli versenyt. Ehhez persze az is kellett, hogy itt az osztrákok az utóbbi időben főleg Hirschernek köszönhetően nagyobb eséllyel harcoltak az aranyért, valamint az esti időpont miatt az országos tévé csúcsidőben tud közvetíteni, amely nagyjából azt jelenti, hogy ilyenkor a többi osztrák adó teljesen mindegy milyen műsort ad.

Nemcsak a tévé előtt izgalmas az élmény, hanem természetesen a helyszínen is. A teltház, közel 50 ezer néző, minden évben garantált. Turisztikailag és anyagilag is biztos a siker. Az ideérkező turisták 12 millió eurót (kb. 3,7 milliárd forintot) hagynak itt a verseny idején. Ehhez azt is tegyük hozzá, hogy ezzel a bevétellel a leggyengébb időszaknak számító január második felét sikerül a helyi turizmusnak kompenzálnia.

Ilyen rövid és meredek a pálya
Húsz évvel ezelőtt sokan megmosolyogták a helyiek ötletét, hogy mennyi értelme van hétköznap esti szlalom versenyt rendezni. Sokan kételkedtek benne, hogy egyáltalán lesznek-e nézők. Nos, az élet csattanós választ adott. Mára a világ kupa naptár már elképzelhetetlen a schladmingi Night Race nélkül.

A verseny első futama 17:45-kor, a második futam 20:45-kor kezdődik. A versenyt az Eurosport közvetíti. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Alpenblick csillagcsillagcsillag
A 3 csillagos pályaszállás az osztrák Filzmoos síterepen található. Kétágyas szobák, családi lakosztályok és 6-10 fős apartman közül választhatnak a vendégek. A szálláson étterem, hotelbár, egy kis wellness részleg, parkoló, játszószoba megtalálható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (4)
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.