Schladming: villanyfényes versenyt rendeznek, ezúttal nőknek

2022.01.09. Bata Attila

Január 11-én, kedden este a már hagyományosnak mondható esti versenyt rendezték volna meg a női mezőnynek a Ski amádé régióban található Flachauban. A versenyt a járványügyi helyzet miatt a rendezők törölték, azonban a szomszédos Schladming vállalkozott arra, hogy házigazdája legyen a versenynek.
Flachauban nem lesz verseny, mert a településen megemelkedett a fertőzöttek száma. Ezt a döntést Salzburg tartomány hozta meg. Schladming, amely kb. 35-40 kilométerre található, ugyanúgy a Ski amádé síterület része, de már Stájerországban található, így mások a tartományi döntéshozók.

Schladming mára a világ egyik legismertebb, leglátványosabb és legnézettebb versenyét rendezi meg évről-évre a férfi szlalomosoknak. A szervezők szerint kisebb módosításokkal ugyanolyan magas színvonalon megrendezhető a hölgyek versenye is, amely igazi főpróba lehet a férfiak két héttel későbbre tervezett versenye előtt.
A versenypályát szombaton lezárták a síelők előtt, készítik a keddi versenyre
A pályát napok óta hóágyúzzák, a pályamunkások és segítőik az elmúlt 20 év rendezései után már betéve tudják a dolgukat, a síszövetségeknek nem kell aggódniuk a rövid határidő és a rendezés miatt.

A pálya egyébként a férfi versenyeken is eléggé brutális a meredek lejtőjével. A szervezők annyit módosítanak, hogy kicsit lentebbről indul a mezőny, így 10-15 kapu után érkeznek a meredek részre, amelyet most nem jegesítik betonkeményre, mint a férfiaknál. A szervezők vezetője szerint a 20 legjobb női versenyzőnek biztosan nem lesznek gondjai a pályával...
Épül a célegyenes
Érdekesség, hogy ezen a pályán nagyon régen versenyeztek nők utoljára, így kevés indulónak lehetnek emlékei. Utoljára a 2013-as világbajnokságon használta ezt a lejtőt a női mezőny, akkor 17 évesen Shiffrin végzett az első helyen.

A keddi versenyt, a tavalyi férfi versenyhez hasonlóan, nézők nélkül rendezik meg a helyszínen. Azt jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy a 2 hét múlva esedékes férfi versenyt nézőkkel vagy nézők nélkül bonyolítják le.

Az első futamot kedden 18 órától, a legjobb 30 versenyző második futamát 20:45-től rendezik, melyet az Eurosport közvetít. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
Az 1.200 m magasan az erdő szélén fekvő panzió 12 szobával rendelkezik, amelyekből gyönyörű panoráma tárul a vendégek elé. A legközelebbi sípályától, megfelelő hóviszonyok esetén a szálláshoz lehet síelni. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenrock Schladming
2014-ben átadott újszerű, 2-8 fős apartmanok a Schladming 4 hegy síterület szívében, mindössze 200 méterre a Rohrmoos II ülőlifttől! Közös wellness részleg, ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás kalkulátor
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.