Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Március 9-én Flachauban pótolják a férfiak szlalom versenyét

2022.02.13. 2022.03.08. Bata Attila | frissítve: 2022.03.08.

Január elején kétszer is nekifutottak a férfi szlalom verseny megrendezésének Zágráb mellett, azonban a pálya alkalmatlansága miatt törölni kellett azt. Az osztrák Flachau jelentkezett és március 9-én itt pótolják be az elmaradt megmérettetést.
Enyhe idő, a fákról a pályára fújt falevelek, elégedetlen versenyzők, sérülésveszélyes pálya stb. Volt gondjuk bőven január elején a zágrábi férfi verseny szervezőinek. Az első este elmaradt a verseny, úgy döntöttek, hogy másnap rendezik. Akkor a pálya hamar alkalmatlanná vált versenysíelésre, így 14 induló után törölték a versenyt.

Sokáig úgy nézett ki, hogy nem pótolják az esti viadalt, most azonban az osztrák szövetség elvállalta a rendezést Flachauban, a Ski amadé egyik ismert síterepén.

Flachau tavaly is rendezett férfi szlalom versenyeket, akkor a kitzbüheli elmaradt futamokat pótolták itt. Emlékezetes marad, hogy Manuel Feller, az osztrákok sztárja, a pálya helyenkénti lapossága miatt egyszerűen csak Mese-legelőnek (Märchenwiese) titulálta (kritizálta) a helyszínt, amivel igencsak felbőszítette a helyeiket. Később talán megbocsátottak neki, amikor megnyerte az egyik versenyt.

Flachau tehát idén sem marad világkupa nélkül. Itt hagyományosan a nők esti futamait rendezik. Erre idén január 11-én került volna sor, de a településen jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma, és Salzburg tartomány nem engedélyezte a versenyt. A kb. 30 kilométerre található Schladming szívesen beugrott, nekik már Stájerországtól kellett jóváhagyást kapniuk.

A versenyt március 9-én tartják. Az első futamot 17:45-kor, a másodikat pedig 20:45-től.

Arról még nincs információ, hogy nézők vagy zárt kapuk előtt zajlanak a futamok. Amennyiben nézőket is beengednek, szerencsés helyzetben lesznek azok, akik már lefoglalták síelésüket arra az időpontra, hiszen látványos esti viadalban lehet részük. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.