Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming Nightrace: 45 ezer nézőt várnak

2019.01.29. | Szerző: Bata Attila
Ma este 22. alkalommal rendezik meg Schladming (Planai) síterepén a két évtized alatt a legismertebbé és legnézettebbé vált férfi szlalom versenyt. A villanyfényes verseny rengeteg izgalmat és komoly küzdelmet ígér az osztrák és a "külföldi" klasszisok között.
Fotót készítette: Szántó György
h i r d e t é s
Az előző hétvégén Kitzbühelben a havazás mindent felborított. Egyik versenyt sem a tervezett időpontban rendezték meg. A szombatra tervezett főversenyt a lesiklást péntekre előrehozták, amely a szombati nonstop havazás miatt jó döntésnek bizonyult. Így jutott szombatra a szlalom, amelyet a kedvezőbb időpont miatt 39 ezren néztek meg a helyszínen.

Szokás szerint a kitzbüheli hétvége utáni kedden következik Schladming, ahol tavaly 41 ezren nézték a helyszínen a helyi kedvenc, Marcel Hirscher sikerét. Az idei versenyre a szervezők 45 ezer nézőt várnak.

Tavaly óta a rendezők 400 ezer eurót költöttek a világítás javítására. Természetesen eddig sem volt gond a világítással, a szuperlassított felvételek a legjobb felbontásban is kiválóan látszódtak a tévében, de az idén már összesen 494 fényszóró világítja be a teljes pályát.

Igazán izgalmas versenyre van kilátás az idén. Rég volt ilyen erős az osztrák csapat. A jelenlegi 12 legjobb szlalomos között 5 osztrák található. A külföldiek közül pedig a norvég Henrik Kristoffersen és a francia Clément Noël a legesélyesebb a győzelemre. A 21 éves francia az előző két versenyt nyerte, hazai havon verte meg Hirschert a hétvégén, ezzel a legfiatalabb francia, aki Ausztriában tudott versenyt nyerni.

A verseny a hangulatáról híres. A francia Victor Muffat-Jeandet szerint Kitzbühelben is nagyon bíztatják a hazaiakat, de az ottani közönség elismeri mások teljesítményét. A schladmingi szurkolás egy fokkal erősebb, szerinte jobban hasonlít egy focimeccshez. Erről a norvég Kristoffersen is mesélhetne, akit tavaly hógolyóval dobáltak meg a fanatikus nézők a döntő menete alatt.

Az első futamot 17:45-től, a másodikat 20:45-től rendezik, az Eurosport élőben közvetít.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »