Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Night Race: újabb osztrák győzelem Schladmingban

2019.02.07.

Hihetetlen, hogy már a 23-ik éjszakai szlalom versenyt rendezték meg Schladmingban ez év január 29-én.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az ötletet 1997-ben valósították meg először, amikor is Alberto Tomba szerezte meg a győzelmet. Az elmúlt évek alatt a schladmingi verseny az Alpesi Sí Világ Kupa talán legrangosabb és legérdekesebb versenyéve nőtte ki magát, amit bizonyítanak a statisztikák is. Az egyik szervező kezdettől beceneven „Mr. Schladming“ vagy Mr. Nightrace: Mag. Hans Grogl.
A Planai kivilágított versenypályája, Fotó: Szántó György
A Planai kivilágított versenypályája, Fotó: Szántó György
Most 2019-ben, az A1, az Audi, a Kronen Zeitung, a Gösser, az Uniqa és az Interwetten szponzorálása mellett rendezték meg a futamot. Nem több és nem kevesebb, mint 45 ezer ember vándorolt el a lejtőhöz, hogy élőben szurkoljon a versenyzőknek. A helyszínre Bécsből hét, Grazból pedig két különvonattal szállították az érdeklődőket.
Csupán Ausztriában 1,8 millióan ültek le a képernyők elé, hogy izgulhassanak a nemzeti színekben induló sízőknek. Mindez csak töredéke annak, amennyien a világon kíváncsiak voltak a versenyre: kerek 100 milliós sereg bámulta végig a két futamot.
45 ezren szurkoltak élőben a versenyzőknek
45 ezren szurkoltak élőben a versenyzőknek
A korábban önmagához képest picit halványabban szereplő Marcel Hirscher már a futam előtt közölte, hogy megtalálta korábbi gyengeségének okait és ki is küszöbölte azokat. Mindez meglátszott teljesítményén, hiszen problémamentesen nyerte meg a versenyt. Meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a francia Pinturault-t és a svájci Yule-t. Ezzel harmadik alkalommal ragadta magához a schladmingi verseny trófeáját, beérve ezzel a norvég Kristoffersen győzelmeinek számát.
Hirschernek ez volt a 68-ik VK győzleme, összességében pedig 135-ik dobogós helyezése.
Az osztrák versenyző mellett a város is igen jól járt, hiszen a vendégek azon a napon mintegy 14 millió eurót költöttek el belépőjegyekre, ételre, italra Schladmming vendéglátó helyein.

Szerző: Péter Balogh, Fotók: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.