Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Night Race: újabb osztrák győzelem Schladmingban

2019.02.07.
Hihetetlen, hogy már a 23-ik éjszakai szlalom versenyt rendezték meg Schladmingban ez év január 29-én.
Fotó: Szántó György
h i r d e t é s
Az ötletet 1997-ben valósították meg először, amikor is Alberto Tomba szerezte meg a győzelmet. Az elmúlt évek alatt a schladmingi verseny az Alpesi Sí Világ Kupa talán legrangosabb és legérdekesebb versenyéve nőtte ki magát, amit bizonyítanak a statisztikák is. Az egyik szervező kezdettől beceneven „Mr. Schladming“ vagy Mr. Nightrace: Mag. Hans Grogl.
A Planai kivilágított versenypályája, Fotó: Szántó György
Most 2019-ben, az A1, az Audi, a Kronen Zeitung, a Gösser, az Uniqa és az Interwetten szponzorálása mellett rendezték meg a futamot. Nem több és nem kevesebb, mint 45 ezer ember vándorolt el a lejtőhöz, hogy élőben szurkoljon a versenyzőknek. A helyszínre Bécsből hét, Grazból pedig két különvonattal szállították az érdeklődőket.
Csupán Ausztriában 1,8 millióan ültek le a képernyők elé, hogy izgulhassanak a nemzeti színekben induló sízőknek. Mindez csak töredéke annak, amennyien a világon kíváncsiak voltak a versenyre: kerek 100 milliós sereg bámulta végig a két futamot.
45 ezren szurkoltak élőben a versenyzőknek
A korábban önmagához képest picit halványabban szereplő Marcel Hirscher már a futam előtt közölte, hogy megtalálta korábbi gyengeségének okait és ki is küszöbölte azokat. Mindez meglátszott teljesítményén, hiszen problémamentesen nyerte meg a versenyt. Meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a francia Pinturault-t és a svájci Yule-t. Ezzel harmadik alkalommal ragadta magához a schladmingi verseny trófeáját, beérve ezzel a norvég Kristoffersen győzelmeinek számát.
Hirschernek ez volt a 68-ik VK győzleme, összességében pedig 135-ik dobogós helyezése.
Az osztrák versenyző mellett a város is igen jól járt, hiszen a vendégek azon a napon mintegy 14 millió eurót költöttek el belépőjegyekre, ételre, italra Schladmming vendéglátó helyein.

Szerző: Péter Balogh, Fotók: Szántó György
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »