Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming Ski Opening: nagy siker volt a Robbie Williams duplakoncert

2023.12.10. Wesselényi Andrea

Ez a szezonnyitó biztosan bekerül bekerül Schladming történelemkönyvébe. Összesen 25.000 néző jött össze a december 7-8-i dupla koncertre és mozogta, énekelte végig a jól ismert slágereket. Pénteken teljes teltházzal ment a show és csütörtökön is több, mint tízezren jöttek el a Planai stadionba.
A kép a csütörtöki estén készült. | Fotó: Wesselényi Andrea
A kép a csütörtöki estén készült. | Fotó: Wesselényi Andrea
Mi az első, csütörtök esti koncerten vettünk részt és nehezen tudom elképzelni, hogyan fért el még ennél is több ember a helyszínen. Fantasztikus látvány volt a tömeggel megtelt tér a futurisztikus völgyállomás, a Tenne és a Steilhang karéjában, a színpad kialakítása, a fénytechnika, mindennek hátterében pedig a hóágyúkkal lőtt sípályák és a hótól roskadozó fenyőfák. Még soha nem voltam ekkora téli szabadtéri koncerten és bár jól beöltöztünk, aggódtam, hogy fogom kibírni egy helyben a karcosan hideg mínusz hét fokban. Plusz rétegeket is bepakoltam gondosan a hátizsákba, de nem volt rá szükség. Robbie és zenekara, a feketébe öltözött dögös táncoslányokkal jól befűtötték a közönséget, már az elején felhangzó "I will entertain you" számtól kezdve folyamatosan mozgott, tapsolt, együtt énekelt vele mindenki és lüktetett az aréna.
A színpadon mindenki feketében | Fotó: Szántó György
A színpadon mindenki feketében | Fotó: Szántó György
A világsztár nem kockáztatott: számai közül a legismertebbeket hozta el, és jó szokása szerint folyamatosan kommunikált a közönséggel, őszintén mesélt az életéről, a szeretet erejéről, ami kisegítette a mély gödörből, ahova a megasikerek utáni önpusztítás vitte. Szerencsére készültem a koncertre, és előző héten megnéztem a Netflixen a karrierje egyik csúcspontját jelentő knebworthi szuperkoncertet és az életéről készült doku-sorozatot is, így jól tudtam követni az időnként hosszúra nyúló monológokat, amiben elmesélte, hogyan lett a kokó- és alkoholmámort hátrahagyva 50 éves korára tisztes férj és 4-gyerekes családapa.
Robbie Williams | Fotó: Harald Steiner / Schladming
Robbie Williams | Fotó: Harald Steiner / Schladming
Mindeközben megmaradt imádott popsztárnak, extravagáns külsővel, bőséges önirónióval roadshowzik legnagyobb slágereivel és élete sztorijával. Robbie többször is lejött a rajongói közé. Az Angelt például annak a 27 éves lánynak a kezét fogva kezdte el énekelni, akit kinézett magának a színpadról, hogy minden számot elejétől a végéig vele énekel. Nem tudom, mennyire spontán történnek ezek koncert közbeni "ismerkedések", mindenesetre igazinak tűnt a megszólítottak arcán a boldogság és a potyogó könnyek is, amit a hatalmas kivetítőkön láthattunk.
A koncerteket a Leutgeb Entertainment Group szervezte | Fotó: W. A. / sielok.hu
A koncerteket a Leutgeb Entertainment Group szervezte | Fotó: W. A. / sielok.hu
Óriási élmény volt a koncert és az egész Ski Opening hamisítatlan téli hangulatban telt. Schladming rengeteg havat kapott már Mikulás előtt és december 7-én már a teljes 4-hegy síhintát meg tudták nyitni Hauser Kaibling - Planai - Hochwurzen - Reiteralm között a síelőknek. Tökéletes, idilli, tömegmentes lejtőkön tudtunk csúszkálni, gyönyörű, napsütéses időben. A csütörtöki napon Hauser Kaiblingot választottuk, itt meglepően kevesen voltak, alig találkoztunk síelőkkel a pályákon, csodálatos látvány volt a behavazott táj. Meséljenek a képek: soha rosszabb szezonkezdést!
Hauser Kaibling 2023. december 7-én |  Fotók: W. A, sielok.hu
Hauser Kaibling 2023. december 7-én | Fotók: W. A, sielok.hu
Péntekre már gyűltek a népek, hiszen Ausztriában december 8 munkaszüneti napnak számít (ekkor ünneplik az osztrákok Mária szeplőtelen fogantatását) és a hétvégére már több parkoló is megtelt a völgyállomásokon. Ezúttal a síhinta ellenkező oldalát, a Reiteralmot választottuk, ahol már megjelentek a versenycsapatok és az osztrák, német síklubok csoportjai is, és magyar hangokat is hallottunk. Tömeg nem alakult ki, de érezhetően sokkal többen voltak a pályákon, mint előző nap, belecsaptunk a szezonba!
Hamisítatlan téli hangulat a Reiteralmon | Fotók: W. A, sielok.hu
Hamisítatlan téli hangulat a Reiteralmon | Fotók: W. A, sielok.hu
Tökéletes sínap, igazi síszezonkezdő hangulat volt a hétvégén a hegyen, ilyen jó, természetes hóban gazdag szezonkezdet már osztrák vendéglátóink szerint is régen volt már. Schladming 4-hegye mostantól teljes kapacitással várja a síelőket. Reméljük az idei havas tél folytatódik és megajándékoz még hasonló csoda-sínapokkal.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.