Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zauchensee: itt pótolják az elmaradt svájci világkupa futamot

2023.12.18. 2024.01.11. Bata Attila | frissítve: 2024.01.11.

A salzburgi síterep az eredeti tervek szerint január 13-14-én a női világkupa szuper-g és lesikló versenyének ad otthont. Az újdonság, hogy a december elején elmaradt St. Moritz-i futamot is itt pótolják január 12-én, és a hírek szerint ezt a versenyt (pénteken) ingyen lehet megtekinteni.
Az idén kicsit túl sok futam maradt el a világkupában az időjárás miatt. Most inkább a túl sok havazás jelentett gondot, és leginkább a férfiak látták kárát az időjárásnak, mégis a hölgyek egyik elmaradt futamát pótolják be elsőként.

December elején a svájci St. Moritzban egy éjszaka alatt annyi hó hullott, hogy másnapra a pálya teljesen felpuhult és abban az állapotban alkalmatlan volt versenyzésre, a versenyzők biztonsága érdekében törölték a versenyt. Az osztrák szövetség és a nemzeti tévétársaság segítségével eldőlt, hogy az elmaradt szuper-g futamot az ausztriai Zauchenseeben pótolják.
A pálya felső része
A pálya felső része
A heti program most úgy alakul, hogy január 10-én szerdán érkeznek a versenyzők, csütörtökön lesz a kötelező lesikló edzés, és pénteken a bepótolandó verseny, amelyet ingyen lehet megtekinteni. Korábbi időpontban kevés a szállás a síterepen, így mindenkit szerdától várnak. Nem lenne szokatlan, ha az időjárás miatt a csütörtöki edzést nem tudnák megtartani, akkor az „eredeti” műsorrend kerül előtérbe, vagyis pénteken edzést tartanak a korábbi verseny pótlása helyett.

Zauchensee mondhatni hazai pálya az osztrákoknak, a női lesikló csapatuk itt tréningezik ezen a héten is. A rendezéssel nem titkoltan azt szeretnék elérni, hogy legkésőbb négy héten belül megszülethessen az első osztrák világkupa aranyérem az idén, amelyre így három hazai versenyen lenne lehetőségük az osztrák hölgyeknek.

A lesikló pálya az egész női versenysorozat egyik legnehezebb pályája. Különösen látványos a felső, meredek szakasz, itt öt másodperc alatt gyorsulnak a síelők 100 km/órára. Az is igaz, hogy ezt a szakaszt csak tökéletes időjárási- és hóviszonyok esetén síelik. A pálya végig gyors, a célegyenesbe kb. 100 km/órás sebességgel érkeznek, ahol még egy látványos ugrató is próbára teszi a síelőket.
Pályarajz
Pályarajz
Az idei szezonban a salzburgi tartomány különösen aktív a nívós téli sportversenyek megrendezésében. Zauchensee mellett januárban Bischofshofenben rendezik a síugrók Négysáncversenyét, Flachauban a nők szlalom futamát, Bad Gasteinban a snowboardosok versenyeznek, és márciusban a teljes alpesi élmezőny Saalbachban zárja a szezont. És ne felejtsük el, hogy a szomszédos Schladmingban ismét két esti versenyt rendeznek január 23-24-én!

Audi FIS Ski World Cup Zauchensee jegyvásárlás

1 napos jegy január 13. szombatra 18-20 EUR
1 napos jegy január 14. vasárnapra 18-20 EUR
2 napos jegy január 13-14. szombat-vasárnapra 34,50 EUR-tól

Audi FIS Ski World Cup Schladming jegyvásárlás

1 napos jegy január 23. keddre 23,50 EUR-tól
1 napos jegy január 24. szerdára 23,50 EUR-tól
2 napos jegy január 23-24. kedd-szerdára 39,50 EUR-tól
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.