Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sikeres szezonzáró Murauban

2016.03.21.

Sok éve nem látott hóviszonyok, népes mezőny és kitűnő hangulat. Röviden így írhatnánk le a 24. Dockyard Havas Szezonzárót, ami sok éve március közepén fogja össze a hazai havas sportokat és jelent egyúttal méltó szezonzáró élményt több ezer magyarnak.
A négy napos hosszú hétvége eleve kedvezett az eseménynek, de március közepén hagyományosan sok magyar választja célként a stájer Kreischberg pályarendszerét. Ez nagyban a közel negyed évszázada itt megrendezésre kerülő snowboard- és síversenyeknek és az ezt övező programoknak is köszönhető. Idén is több ezer magyar síelt, snowboardozott és mulatott a helyszínen, ahol 4 napon át küzdöttek a hazai havas sportok ifjabb és korosabb képviselői.

Síben a sokak által várt paralel szlalomon kívül magyar kupafutamot rendeztek sí óriás műlesiklásban, ahol közel 200 nevező állt rajthoz 24 kategóriában (minitől az amatőrön át a profik mezőnyéig). Ez egy ausztriai versenyen igen tekintélyes létszám. Sok éve itt kerül megrendezésre a sí cross magyar bajnokság is, amit igen sokan várnak, hiszen ez a szezon monotonitását megtörve egy izgalmas küzdelmeket hozó versenyszám. Itt a felnőtt férfi mezőnyben megingathatatlannak bizonyult Kovács Barnabás, aki sokadik címvédésen van túl.
Snowboardban örömteli volt látni, hogy alpin számokban újra felbukkant egy lelkes friss generáció, így lehet mire alapozni a szövetség építkező munkáját. Németh Örs a „nagy öregek” közül 2 bajnoki címet is hazavitt, míg crossban az eddig itt felnőttként nem induló Csillag Dávid igazolta a várakozást és elhozta a bajnoki címet. A freestyle mezőny csatája a big air-ben a boardosoknál az utóbbi évek legjobb csatáját hozta, 4 komoly esélyes is volt a felnőttek között, ahol a verseny napjára ideutazó Szigeti Viktor tudott hajszállal nyerni. Síben Jordán Belián lett a legjobb, az ő fölénye kimagasló.
A 4 napos eseményen a sporton kívül más szórakoztató, közönségnek szóló programok is várták a síelőket. Rendeztek hegyre futást, 2 napos hófoci tornát, ollie jam-et, de zenélt élőben az Animal Cannibals és esténként is magyar DJ játszott a hajnalig tartó bulikon a hüttében.
Az esemény eredményei már fent vannak a verseny oldalán a http://www.muraumarcius15.hu/eredmenyek/ címen. A jövő évben jubiláló szezonzáró időpontját a szerdai ünnepnap miatt még nem hozták nyilvánosságra, de a szervezők azt ígérik, hogy hamarosan kijelölik a végleges dátumot. Merthogy az idei visszajelzések alapján biztosak lehetünk benne, hogy folytatása következik!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Kreischberg Pool Villas
2023-ban épült, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.