Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sikeres szezonzáró Murauban

2016.03.21.

Sok éve nem látott hóviszonyok, népes mezőny és kitűnő hangulat. Röviden így írhatnánk le a 24. Dockyard Havas Szezonzárót, ami sok éve március közepén fogja össze a hazai havas sportokat és jelent egyúttal méltó szezonzáró élményt több ezer magyarnak.
A négy napos hosszú hétvége eleve kedvezett az eseménynek, de március közepén hagyományosan sok magyar választja célként a stájer Kreischberg pályarendszerét. Ez nagyban a közel negyed évszázada itt megrendezésre kerülő snowboard- és síversenyeknek és az ezt övező programoknak is köszönhető. Idén is több ezer magyar síelt, snowboardozott és mulatott a helyszínen, ahol 4 napon át küzdöttek a hazai havas sportok ifjabb és korosabb képviselői.

Síben a sokak által várt paralel szlalomon kívül magyar kupafutamot rendeztek sí óriás műlesiklásban, ahol közel 200 nevező állt rajthoz 24 kategóriában (minitől az amatőrön át a profik mezőnyéig). Ez egy ausztriai versenyen igen tekintélyes létszám. Sok éve itt kerül megrendezésre a sí cross magyar bajnokság is, amit igen sokan várnak, hiszen ez a szezon monotonitását megtörve egy izgalmas küzdelmeket hozó versenyszám. Itt a felnőtt férfi mezőnyben megingathatatlannak bizonyult Kovács Barnabás, aki sokadik címvédésen van túl.
Snowboardban örömteli volt látni, hogy alpin számokban újra felbukkant egy lelkes friss generáció, így lehet mire alapozni a szövetség építkező munkáját. Németh Örs a „nagy öregek” közül 2 bajnoki címet is hazavitt, míg crossban az eddig itt felnőttként nem induló Csillag Dávid igazolta a várakozást és elhozta a bajnoki címet. A freestyle mezőny csatája a big air-ben a boardosoknál az utóbbi évek legjobb csatáját hozta, 4 komoly esélyes is volt a felnőttek között, ahol a verseny napjára ideutazó Szigeti Viktor tudott hajszállal nyerni. Síben Jordán Belián lett a legjobb, az ő fölénye kimagasló.
A 4 napos eseményen a sporton kívül más szórakoztató, közönségnek szóló programok is várták a síelőket. Rendeztek hegyre futást, 2 napos hófoci tornát, ollie jam-et, de zenélt élőben az Animal Cannibals és esténként is magyar DJ játszott a hajnalig tartó bulikon a hüttében.
Az esemény eredményei már fent vannak a verseny oldalán a http://www.muraumarcius15.hu/eredmenyek/ címen. A jövő évben jubiláló szezonzáró időpontját a szerdai ünnepnap miatt még nem hozták nyilvánosságra, de a szervezők azt ígérik, hogy hamarosan kijelölik a végleges dátumot. Merthogy az idei visszajelzések alapján biztosak lehetünk benne, hogy folytatása következik!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Alpin Murau csillagcsillagcsillag
A hotel 2006 végén nyitotta meg kapuit az Alpok szívében, Murauban, mely kedvező áraival, barátságos vendéglátóival várja egész éven át az aktív sportok szerelmeseit. Szauna, csoportszoba, internet, sítároló van a házban!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.