Menü ≡

Sikeres szezonzáró Murauban

2016.03.21.
Sok éve nem látott hóviszonyok, népes mezőny és kitűnő hangulat. Röviden így írhatnánk le a 24. Dockyard Havas Szezonzárót, ami sok éve március közepén fogja össze a hazai havas sportokat és jelent egyúttal méltó szezonzáró élményt több ezer magyarnak.
h i r d e t é s
A négy napos hosszú hétvége eleve kedvezett az eseménynek, de március közepén hagyományosan sok magyar választja célként a stájer Kreischberg pályarendszerét. Ez nagyban a közel negyed évszázada itt megrendezésre kerülő snowboard- és síversenyeknek és az ezt övező programoknak is köszönhető. Idén is több ezer magyar síelt, snowboardozott és mulatott a helyszínen, ahol 4 napon át küzdöttek a hazai havas sportok ifjabb és korosabb képviselői.

Síben a sokak által várt paralel szlalomon kívül magyar kupafutamot rendeztek sí óriás műlesiklásban, ahol közel 200 nevező állt rajthoz 24 kategóriában (minitől az amatőrön át a profik mezőnyéig). Ez egy ausztriai versenyen igen tekintélyes létszám. Sok éve itt kerül megrendezésre a sí cross magyar bajnokság is, amit igen sokan várnak, hiszen ez a szezon monotonitását megtörve egy izgalmas küzdelmeket hozó versenyszám. Itt a felnőtt férfi mezőnyben megingathatatlannak bizonyult Kovács Barnabás, aki sokadik címvédésen van túl.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Snowboardban örömteli volt látni, hogy alpin számokban újra felbukkant egy lelkes friss generáció, így lehet mire alapozni a szövetség építkező munkáját. Németh Örs a „nagy öregek” közül 2 bajnoki címet is hazavitt, míg crossban az eddig itt felnőttként nem induló Csillag Dávid igazolta a várakozást és elhozta a bajnoki címet. A freestyle mezőny csatája a big air-ben a boardosoknál az utóbbi évek legjobb csatáját hozta, 4 komoly esélyes is volt a felnőttek között, ahol a verseny napjára ideutazó Szigeti Viktor tudott hajszállal nyerni. Síben Jordán Belián lett a legjobb, az ő fölénye kimagasló.
A 4 napos eseményen a sporton kívül más szórakoztató, közönségnek szóló programok is várták a síelőket. Rendeztek hegyre futást, 2 napos hófoci tornát, ollie jam-et, de zenélt élőben az Animal Cannibals és esténként is magyar DJ játszott a hajnalig tartó bulikon a hüttében.
Az esemény eredményei már fent vannak a verseny oldalán a http://www.muraumarcius15.hu/eredmenyek/ címen. A jövő évben jubiláló szezonzáró időpontját a szerdai ünnepnap miatt még nem hozták nyilvánosságra, de a szervezők azt ígérik, hogy hamarosan kijelölik a végleges dátumot. Merthogy az idei visszajelzések alapján biztosak lehetünk benne, hogy folytatása következik!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szaküzletek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »