Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mozogj otthon! Maradj fitt a karantén idején is!

2020.04.23. sielok.hu

Már több, mint egy hónapja élünk bezárva a koronavírus-járvány miatt. Tekintsünk erre az időszakra úgy, mint valami új lehetőségre! Próbáljunk meg alkalmazkodni a helyzethez, keressünk új célokat, motivációt, mellyel egészségesen tarthatjuk magunkat fizikailag, sőt fejlődhetünk is!
Rászoktunk a Decathlon reggeli és délutáni tornáira, nektek is ajánljuk!
Rászoktunk a Decathlon reggeli és délutáni tornáira, nektek is ajánljuk!

De hogyan is kezdjünk otthon edzeni?

Tervezzük meg a napunkat, állítsunk fel időbeosztást! Ha nem is szorosan, de próbáljuk meg tartani a napi rutint. Fontos, hogy ha eddig nem mozogtunk rendszeresen, akkor ne egy hardcore cross-fittel, vagy súlyemeléssel kezdjük hozzá. Tartsuk be a fokozatosságot!

Határozzuk meg, hogy mennyi időt tudunk rászánni a mozgásra, és jelöljünk ki fix időpontokat lehetőleg reggel és a délutáni órákban is. Egészségi és fittségi állapotunknak megfelelő online edzéseket próbáljunk találni. Az edzések során legyünk kreatívak, hiszen rengeteg háztartási eszköz áll rendelkezésünkre. A súlyzókat helyettesíthetjük vízzel töltött pillepalackkal, a gumiszalagot törölközővel vagy sállal.

Ha van a háztartásban szobabicikli, futógép vagy emelőpad, akkor az karantén idején főnyeremény, de ha nincs, akkor van ezernyi lehetőség az otthoni edzésekre.

Live facebook videók rendszeres otthoni edzésekhez

Átmozgató, funckionális edzéseken vehetünk részt többek között a Decathlon jóvoltából, ahol az edzők nem csak gyakorlati tippeket adnak, hanem végigcsinálják velünk az egész mozgást. Minden nap két élő facebook bejelentkezéssel várják a tornázni vágyókat a Decathlon Magyarország facebook oldalán, ahol aranyos fitneszedző lányok segítenek testünk karbantartásában.
A Decathlon eheti menetrendje
A Decathlon eheti menetrendje
Reggel 8-kor egy átmozgató tornával indul a nap, délután 5-kor pedig tematikus izomcsoportok erősítését segítik, amiket otthon is megtalálható eszközökkel végezhetünk. Ha lemaradtál valamelyik tornáról, online visszanézheted. Bárki számára ingyenesen hozzáférhetők ezek a tartalmak.

Youtube csatornák, amire érdemes feliratkozni

Fontos, hogy ne hagyjuk magunkat elveszni az online edzések erdejében! Egy pár ötlettel szeretnénk segíteni, hogy mindenki megtalálja a maga kedvenc online edzőjét. A hatalmas választékból ajánlunk néhányat, de ha van más tippetek, írjátok be bátran alul a komment szekcióba! Korábbi cikkünkben síelő sztárversenyzőket hívtunk segítségül: Lindsey Vonn-t és Bode Miller-t. Ezeket a gyakorlatokat nem csak síelésre való felkészülés során érdemes végezni, hiszen a core izmok erősítése mindig elengedhetetlen.

Egy másik cikkünkben kifejezetten láberősítő gyakorlatokat gyűjtöttünk össze.

Jóga - amit soha nem késő elkezdeni

Ezek a kiváló stresszoldó, nyújtó és lazító gyakorlatok ellensúlyozzák a sok egyhelyben ülést, javítják a testtartást és karbantartják az ízületeket.
Soha nem késő elkezdeni jógázni!
Nekünk, aki rengeteget ülünk a számítógép mellett nagyon fontos jól végzett gerinctorna, a napi nyújtás, ezért szoktunk a munka szünetében illetve utána szakszerű irányítással jógázni. Kedvenceink a Belső Béka Jógastúdió gyakorlatsorai és a Selfness Jóga youtube csatornája Medvegy Gergellyel.

Táncos edzések gyerekeknek

A fiatalabbnak nagy szüksége van a felesleges energiák levezetésére. Erre leginkább a zenés, táncos mozgásformákat ajánljuk. A gyakorlatokat a gyerekek most barátok helyett a családtagokkal végezhetik. Számos alkalmazással (ZOOM, Teams) azonban a csoportos együtt táncolás sem megoldhatatlan. Garantáltan jó móka lesz! Ezek gyerekeink kedvencei:
A legnagyobb őrület - Dance Monkey
A legkisebbek imádni fogják

Ügyességi játékok az egész család számára

Hozzávalók: friss levegő, kreativitás, példamutató szülők és némi zöld terület. A viccet félretéve, néhány vizes palack, labda és ugrálókötél segítségével alakítsunk ki akadálypályát! Tegyük le a palackokat/bólyákat egymástól 50 cm távolságban, végére helyezzük el az ugráló kötelet, mellé a labdát, a többit már a fantáziátokra bízzuk.
Fotó: sielok.hu
Fotó: sielok.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.