Menü ≡

Elhalasztják a Banff Hegyifilm Fesztivált

2020.02.21. | Frissítve: 2020.03.13. | Szerző: sielok.hu
A március 11-i kormányrendelet értelmében a 100 fő feletti rendezvények nem tarthatók meg a koronavírus-járvány miatt. Ezért a Banff Hegyifilm Fesztivál vetítéseit egy későbbi időpontra halasztják a szervezők. Figyeljétek az esemény honlapját az aktuális infókért.
h i r d e t é s
A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongók számára: csodálatos utazások, egzotikus tájak, adrenalindús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai.

2020. április 1-3. - Corvin mozi, Budapest
ELHALASZTVA !!!
Banff Hegyifilm Fesztivál

A Banff Centre Mountain Film Festival a világ legnagyobb és egyben legrangosabb hegyifilm fesztiválja. Az őszi kanadai bemutatókat követően a legjobb filmek útnak indulnak, hogy meghódítsák a nemzetközi közönséget is. Évente 40 országban, Argentínától Izlandig, Dél-Afrikától Japánig közel 1000 vetítést tartanak. A hegymászóktól az egyetemi diákokig több, mint 500.000 néző kíváncsi világszerte az elmúlt év legizgalmasabb hegyifilmjeire.

A kanadai fesztiválra benevezett 470 film legjobbjai kerültek be a Banff Hegyifilm Fesztivál budapesti műsorába - díjnyertes alkotások és közönség kedvencek egyaránt. A hegyisportok széles palettáját felvonultató, 160 perces Banff vetítések szórakoztató programot kínálnak a megszállott kalandorok és a nagyközönség számára is.

Jegyvásárlás itt!

Ízelítő a műsorból:

A The Flip igazi adrenalin löket! Bár csak három perces, mégis sokkal többről szól, mint egy újabb őrült bázisugró kalandról.

Csatlakozzunk a három franciához, akik nekivágnak egy hatalmas freeride kalandnak a Hunza-völgyben, messze-messze a kitaposott ösvényektől. A Hunza: Ski and Culture in Pakistan című sífilm a kultúra és a sport kiváló elegye.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hatalmas pillanat volt az a mászósportnak, amikor bejelentették, hogy 2020-tól olimpiai sportág lett. Néhányan azonban megdöbbenve hallották, hogy az éremért folyó harcban gyorsasági mászásban is, meg kell mérkőzniük. A Reel Rock 13: Up to Speed című film a sport eme kevésbé ismert és művelt ágának nyomába ered.

Spectre Expedition - Mission Antarctica: 1000 mérföld, +200 kilogramm, 65 nap, 1 hegy és 3 barát, akik segítő csapat nélkül, snowkite-okkal száguldanak egy merész álom felé: fel akarnak jutni a világ egyik legelzártabb hegyének csúcsára a Transzantarktiszi-hegységben.
A Camel Finds Water című rövidfilm két szörfös és egy elhagyott halászhajó első közös kalandjának története Brit Columbia parti hullámain.

Myrtle Simpson a Spitzbergáktól Grönlandig, az Északi-sarktól Új-Zélandig számos expedícióban vett részt a 60-as években. Közben írt 13 könyvet, növénymintákat gyűjtött különböző múzeumok botanikai gyűjteményébe és felnevelt négy gyermeket. Egy csodálatos portréfilm egy csodálatos nőről: Myrtle Simpson: A Life on Ice.

A helyszín gyönyörű, a kaland pedig izgalmas. The Imaginary Line-ban a politikai szolidaritás jegyében egy mexikóiakból és amerikaiakból álló slackline csapat összeáll, hogy létrehozzon egy, a határon átívelő kötélpályát a Santa Elena kanyon felett.
A Lhotse kaland a szó legigazabb értelmében. 2018-ban Hilaree Nelson és Jim Morrison voltak az elsők, akik lesíeltek a világ negyedik legmagasabb hegye, a 8516 méteres Lothse csúcsáról. A film az ő történetüket mutatja be.
160 percnyi lélegzetelállító látvány, őrült izgalom, kacagtató pillanatok és persze inspiráció!

Az év legjobb hegyifilmjei a mozivásznon a Banff Hegyifilm Fesztiválon, április 1-2-3-án a Corvin Moziban!
ELHALASZTVA !!!

Bővebb információ: http://banff.hu
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »