Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Banff Hegyifilm Fesztivál filmjei Magyarországon

2013.03.12. sielok.hu

A Banff Hegyifilm Fesztivál filmjei Magyarországon Az ősszel megrendezett kanadai Banff Hegyifilm Fesztivál filmjei világ körüli útra indultak. Magyarországra - hosszú évek kimaradása után - a Baraka Utazási Iroda szervezésében jutnak el ismét a Fesztivál szenzációs filmjei április 19. és 21. között az Uránia Filmszínházba.
Vannak, akiknek sokat mond a "Banff" név, és vannak, akiknek talán most még keveset. A Banff a világ legrangosabb kalandsport témájú dokumentumfilm versenye, melyet 37 éve rendeznek meg a kanadai Banff városában.

A Banff zsűríje és a közönség által legjobbnak ítélt filmek a verseny után minden évben turnéra indulnak, melyet 40 országban bemutatnak be világszerte. A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál a World Tour program egyik állomása.
A fesztivál műsorán hegymászó, vadvízi kajak, extrém sí, freeride snowboard, moutain bike, terepfutás témájú filmek szereplenek.
A produkciók különlegessége, hogy a hosszú dokumentumfilmek legizgalmasabb pillanataiból a Banff olyan filmváltozatokat készít, amik a nagyközönség számára is élvezhetőek. Ezekből állnak össze a változatos témájú, másfél órás programok.

Mivel a magyar közönség már 7 éve nem láthatta ezeket a produkciókat, az elmúlt 2 év legjobb outdoor filmjeiből készült válogatást nézhetitek meg a mozivásznon eredeti nyelven, angol felirattal április 19 -21 között, az Uránia Filmszínházban.

A részletes program itt olvasható: http://www.banff.hu/Musor

Íme egy kis ízelítő a vetítésre kerülő filmekből a teljesség igénye nélkül:

1st Afghan Ski Challange

Díj: 2012-ben a "Hegyi sport" kategória győztese
Svájci film, 2011., Rendezte: Hans-Urs Bachmann, Időtartam: 16,5 perc
A konfilktusokkal teli ország egy csendes sarkában néhány lelkes kezdő mindenáron meg akar tanulni síelni, hogy részt vehessenek Afganisztán első lesikló síversenyén.

1st Afghan Ski Challange

The Freedom Chair

Díj: 2011-ben a "Hegyi sport" kategória győztese
Kanadai film, 2011., Rendező és producer: Mike Douglas, Időtartam: 15 perc
Josh Dueck sikeres síelő és edző volt, amíg egy 2004-es síbaleset örökre megváltoztatta az életét. Miután tudatosult benne, hogy soha többé nem fog járni, Josh elhatározta, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből a rettenetes helyzetből...

The Freedom Chair

All I Can: The Short Cut

Díj: 2011-ben a rövidfilm hosszabb verziója a "Legjobb egész estés film" kategória győztese
Kanadai film, 2011., Rendezte: Dave Mossop és Eric Crosland, Időtartam: 10,5 perc
Ez a lenyűgöző szépségű és dinamikájú rövidfilm a globális éghajlatváltozás kihívásait hasonlítja össze a nagy hegyeken való síelés kihívásaival. A The Short Cut az eredeti film rövidebb verziója, amelyet hat kontinensen, két év alatt rögzítettek. A világ legjobb síelői működnek közre Marokkótól Kanadáig és Chilétől Alaszkáig. Ez az egyik leglátványosabb, leginkább magával ragadó és alaposan elgondolkodtató film, amit valaha készítettek a kalandsport műfajában.

All I Can: The Short Cut

Further

Amerikai film, 2012, Rendezte: Jeremy Jones, Időtartam: 26 perc
Jeremy Jones snowboardos Deeper trilógiájának második része, amelyhez képest az első gyerekjáték volt. A helyszín ezúttal Japán, a Spitzbergák, Ausztria, Alaszka és Kalifornia. A srácok a legészakibb tájakra, a legmagasabb hegyekre indulnak, hogy aztán olyan "lejtőn" csússzanak, amelyek sokkal inkább függőlegesek, sőt megközelíthetetlenek és érintetlenek. A világ legjobb snowboardosait egy profi filmes stáb kísérte el, akik lélegzetelállító felvételekkel tértek haza.

Being There

Norvég film, 2011. , Rendezte: Filip Christensen és Even Sigstad, Időtartam: 14 perc
A különböző filmfesztiválokon díjnyertes film újravágott kiadása a Banff World Tour számára készült. A Being There néhány szabadstílusú sízőőstehetség találkozása egy szenvedélyes filmes stábbal. A helyszín Norvégia, a Strandafjellet és a Lofoten-szigetek káprázatos világa, minden freestyle-os álma. Észbontó, helikopteres felvételek, izgalmas és meghökkentő látásmód, akrobatikus mutatványok. Igazi élményfilm a megszállot csodagyerekekől, akik soha nem akarnak mást, csak a friss porhóban csúszni.

Being There

Crossing the Ice

Díjak: Banff Fődíj, A "Felfedezés és Kaland" kategória nyertese, Legjobb közönségfilm
Ausztrália, 2012. Rendezte: Justin Jones Két ausztrál kalandor arra vállalkozott, hogy önerőből eljut az Antarktisz partjáról a Déli-sarkig majd vissza. 2275 km a kietlen, hideg és zord jégvilágban.

Crossing the Ice
Időpont: 2013. április 19-21.
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház
(1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

Bővebb infó: www.banff.hu

Nyereményjáték

Szavazz a kedvenc videódra és nyerj túrafelszerelést!

A játék részletei:
http://www.facebook.com/BanffHegyifilmFesztival/app_138670666295670
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.