Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina sodorta el a síelőket a freeride bajnokságon

2012.02.08.

Lezárult a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos versenye, a VIII. Billabong - Naturelle Freeride Magyar bajnokság döntője, a dél-francia Alpok-beli Vars sírégióban. A síelőknek a lavinával is meggyűlt a bajuk, de szerencsésen célba értek.
Snowboard bajnokok
Snowboard bajnokok
Snowboardban Liptay Dávid, freeskiben pedig Szepessy Dávid szerezte meg a magyar bajnoki címet. A lányok snowboard versenyében a három bátor induló közül Fazekas Borbála lett a legjobb.

Huszonkilenc versenyző, köztük 7 síelő és három női snowboardos állt rajthoz a 2700 méter magas hegycsúcson, a pályáktól távol, a szűzhó birodalmában. A verseny helyszíne - egy sziklákkal tagolt - több mint 1 kilométer hosszú, majdnem függőleges fal volt. A résztvevőknek azonban már az indulásért is meg kellett küzdeniük, a rajthoz ugyanis egy hosszú, meredek falon vezető úton juthattak csak el. A szervezők ragaszkodtak az érintetlen területhez, így már a versenyt megelőzően próbatétel elé állították a ridereket. Aki nem tudta teljesíteni a kicsit sem veszélytelen két órás sziklamászást, teljes felszereléssel, az nem indulhatott a bajnokságon.
A háromtagú zsűri, köztük két francia, négy szempont szerint értékelte az indulók teljesítményét: kontroll, technika, folytonosság és terepválasztás.

A kissé hideg, ám napsütéses időben a síelők nyitották meg a versenyt, akik közül kettejüknek a lavinával is meg kellett küzdeniük. A porhóból síléc nélkül jutottak ki, és gyalogosan értek célba.

Gianni Annoni, a Pomo D’oro étterem tulajdonosa is részt vett a rendezvényen, ám előzetes terveivel ellentétben, nem indult el a versenyen: egy könnyített pályán csúszott le. Hamarosan megműtik a térdét, így nem vállalta a profi snowboardosoknak is komoly kihívással bíró megpróbáltatást.
Gianni Annoni
Gianni Annoni
Míg tavaly az alpin snowboardosok bizonyultak jobbnak a sportág legmagasabb szintű versenyében, addig idén a freestyle versenyzők aratták le a babérokat.

A dobogósok a verseny szponzorai által felajánlott ajándékokkal lettek gazdagabbak: az első helyezettek egy-egy HTC okostelefonnal, Burn energiaitallal, ezen túl a Billabong és a Dakine ruházataival, a Dainese protektoraival, továbbá a rendezvény környezettudatosságát hangsúlyozni kívánó használt snowboardból készült plakettekkel.

Gratulálunk a versenyzőknek a kimagasló teljesítményért!

A Magyar Freeride Bajnokságának eredménye:
Női snowboard: 1. Fazekas Borbála, 2. Turi Zsuzsanna, 3. Czika Krisztina
Freeski: 1. Szepessy Dávid, 2. Balogh Csaba, 3. Boldizsár Péter
Snowboard: 1. Liptay Dávid, 2. Czéh Tóth Mátyás, 3. Lotfi Peiman
A freeski nyertesek: Szepessy Dávid, Balogh Csaba és Boldizsár Péter
A freeski nyertesek: Szepessy Dávid, Balogh Csaba és Boldizsár Péter
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.