Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Risoul, Vars - La Forét Blanche
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1650 - 2750 m
Szintkülönbség 1100 m
Sípályák hossza 185 km
Liftek száma 35
75 km
90 km
20 km
Húzólift
15
Ülőlift
18
Kombilift
1
Kiskabinos lift
1
Budapest: 1244 km, 12 óra 59 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 50 EURGyerek napijegy: 43 EUR
Értékelés:
4.6 (361)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Risoul és Vars, a két francia síterep 1990 óta üzemelt közösen, azonban 2022/23-as szezon előtt olyan pénzügyi nézeteltérések alakultak ki, hogy a két síterep különválik, nem lesz közös bérlet. A közös síterep 185 kilométernyi pályáját az idei szezontól kettéosztják, megszűnik a kapcsolat, így 115 kilométer marad Vars, 70 kilométer pedig Risoul oldalán.

Ez a két üdülőfaluból (Risoul és Vars, ejtsd: rizul és vár) álló nagy sícentrum, melynek hivatalos neve Domaine de La Foret Blanche (magyarul Fehér-erdő), Briancontól mintegy 50 km-re délre helyezkedik el. Déli fekvése miatt magas a napsütéses órák száma, ennek ellenére viszonylag hosszú a síszezon, és meglepően jó az átlagos hóvastagság. A síterep a pályák számát figyelembe véve az olcsóbbak közé tartozik Franciaországban, ezért sok síelő érkezik Magyarországról. Risoulban az apartmanházak közvetlenül a pályák aljánál épültek, így szó szerint a bejáratig lehet síelni. A házak alsó szintjén találhatók az éttermek, üzletek, bárok, van mozi, disco, lehet biliárdozni, és ki lehet próbálni a korcsolyapályát is.

A risoul-i és vars-i völgy közötti hegyek jelentik a síterep központját, három nagyobb csúccsal (Razis - 2571 m, La Mayt - 2580 m, Pic de Chabrieres - 2750 m). Ezen a részen a legnagyobb a népsűrűség, ezért érdemes ellátogatni a kissé különálló, Vars túloldalán lévő hegyoldalra, ahol a Peynier nevű piros pálya nagyon kellemes, de ugyancsak jó a Zakopane nevű szélső pálya. Ugyanez igaz a risoul-i részen a L'Homme de Pierre nevű csúcsról lefutó pályákra.

A terep hibájául említhető, hogy a liftrendszer fejlesztésre szorul (túl sok a húzós felvonó), és hogy az egyes területek között csak kevésbé élvezetes lankás kék szekérutakon lehet átcsúszni. Itt található Franciaország leghosszabb snowboard pályája, mintegy 2 km hosszal és 500 m szintkülönbséggel, valamint van számukra egy félcső, egy "szupercső" és egy hópark. Profi síelők kipróbálhatják - persze csak megfelelő védőfelszereléssel - a Pic de Chabrieres-ről induló gyorsasági pályát. A terep előnye, hogy sok pálya fut az erdőhatár alatt, ez különösen rossz idő esetén lehet igen hasznos. A sífutók 45 km-nyi pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
-15°C
-8°C
Holnap
-14°C
-6°C
Holnapután
-12°C
-5°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.