Menü ≡

Risoul, Vars - La Forét Blanche témájú cikkeink

2018.11.25.
Havazással indult a szezon a francia síterepeken
Az Alpok déli részét kisebb-nagyobb havazás borította be az elmúlt napokban. Nagyobb mennyiségű Svájc déli részén, az olasz síterepeken, és a dél-francia hegyekben hullott le. Franciaországban néhány ismert síterepen megkezdődött a szezon.
2017.03.22.
Világrekord: 227 km/órás száguldás a havon, kerékpárral
Az egykori francia kaszkadőr, Éric Barone megdöntötte a saját korábbi világrekordját. Ezúttal is a francia Vars síterepének pályáján zúgott le a kerékpárjával. Ezúttal 227,720 km/órás sebességet sikerült elérnie, amely körülbelül 4 km/órával gyorsabb a korábbi csúcsánál.
2017.03.01.
Jubileum és tavaszi sízés a francia síterepeken
Több francia síterep is kerek évfordulót ünnepelhet idén. Val Cenis, Superdevoluy és Avoriaz is az 50. születésnapját ünnepli. Saint-Gervais Mont Blanc és Alpe d’Huez pedig már 80 gyertyát fújhat el a tortán!
2016.10.13.
Franciaország: a Déli-Alpok komoly havazást kapott
Komoly havazás érte el ma reggelre Franciaországban az Alpok déli oldalát. Számos olyan síterep található ebben a régióban, amely a magyar buszos sítúrák szokásos célpontja. A havazásból nemcsak a közvetlen régió, hanem a távolabbi és magasabb csúcsok, valamint a határ olasz oldala is kapott.
2016.08.29.
Kor nem számít: 70 évesen akar 200-zal száguldani
A finn származású, de amerikai állampolgár Rauli Karjalainen az idén tavasszal töltötte be a 70. életévét. Két évvel ezelőtt rászokott a gyorsasági síelésre. Jövő tavasszal szeretné megdönteni az eddigi rekordját és 200 km/órás sebességgel lezúgni a sportág legismertebb versenyén Franciaországban.
2016.03.27.
255 km/óra: új gyorsasági rekord síelésben!
Őrületes versenyt hozott a gyorsasági síelők csúcskategóriájának versenye a franciaországi Vars síterepén. Ezen a pályán már korábban is rengeteg csúcsot döntöttek meg, a mostani verseny izgalmait fokozta, hogy egymásután háromszor dőlt meg a férfi rekord és a nőknél is új csúcs született.
2015.03.30.
Rekord: hegyikerékpárral 223 km/órával a sípályán
A francia Éric Barone a hétvégén világcsúcsot döntött speciális hegyikerékpárjával. Ezúttal Vars síterepének meredek hegyoldalában száguldott le és 223,3 km/órás sebességével megdöntötte régi rekordját, amelyet korábban egy másik francia síterepen, Les Arcs pályáján ért el.
2014.04.01.
252,45 km/óra! Újabb gyorsasági világrekord síelésben!
Az év egyik legjobban várt versenyére gyülekeztek a gyorsasági síelők a franciaországi Vars síterepén. Az itteni pálya hagyományosan a leggyorsabbnak számít, amely most is beigazolódott, hiszen az olasz Simone Origone 252 km/órás sebességgel megdöntötte korábbi saját világrekordját.
2014.02.12.
Megtartották a X. freeride bajnokságot
A jubileumi freeride snowboard és sí magyar bajnokságon az időjárás idén sem könnyítette meg a rendezők és a versenyzők helyzetét. Az egész héten át szűnni nem akaró havazás a pályán kívüli csúszáshoz kitűnő, a versenyszervezés esetében viszont komoly problémát jelenthet.
2013.10.31.
10 éves a Naturelle Freeride verseny
Nagyszabású országos és nemzetközi bajnoksággal ünnepli tízedik évfordulóját a legextrémebb hazai szervezésű sí- és snowboard verseny. A Naturelle Freeride Europe Tour osztrák és két franciaországi állomásán a legprofibb versenyzők csapnak össze, akik közel 3000 méter magas hegyfalakról csúsznak le.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »