Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világrekord: 227 km/órás száguldás a havon, kerékpárral

2017.03.22. Bata Attila

Az egykori francia kaszkadőr, Éric Barone megdöntötte a saját korábbi világrekordját. Ezúttal is a francia Vars síterepének pályáján zúgott le a kerékpárjával. Ezúttal 227,720 km/órás sebességet sikerült elérnie, amely körülbelül 4 km/órával gyorsabb a korábbi csúcsánál.
Éric Barone az idén novemberben tölti be az 57. életévét. Úgy látszik, az idő múlásával egyre jobb teljesítményekre képes. Szombaton a gyorsulási síelős versenyek talán legideálisabb pályáján újabb rekordot ért el. Vars síterepének Chabrières nevű pályáján már számos gyorsasági világrekordot értek el.

A hivatalos videó a rekordról
A Vörös Báró (Baron Rouge) becenevű Barone egykoron kaszkadőrként kereste kenyerét, veszélyesebb jelenetekben őt láthattuk Sylvester Stallone vagy Jean-Claude Van Damme helyett. Az utóbbi években kerékpárral csúszik le minél meredekebb lejtőkön és minél gyorsabban. Legyen ez havon, murván, vagy tűzhányón, ahogy erről már korábban is írtunk.

Egész heti gyakorlás után a szombatra meghirdetett rekordkísérlet egész jól sikerült. Már első próbálkozásra, reggel 7:40-kor megdőlt a korábbi rekord. A célban az örömkönnyeivel küszködő Barone bejelentette, hogy valószínűleg ez volt az utolsó próbálkozása ebben a műfajban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.