Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

210 km/órás sebességgel, kerékpárral, sípályán

2007.09.25. Bata Attila

210 km/órás sebességgel, kerékpárral, sípályán Az osztrák extrém kerékpáros, Markus Stöckl, új világrekordot állított fel a chilei lejtőkön. Stöckl egy gyári mountain bike kerékpárral száguldott le a havas lejtőn, és 210 km/órás sebességével megdöntötte az ebben a műfajban eddig jegyzett világrekordot, amelyet szintén ő állított fel nyolc évvel korábban.

A kilencvenes évek végén a franciák próbálkoztak MTB kerékpárokkal minél nagyobb sebességgel lejönni a havas lejtőkön. Korábban két világcsúcsot is nyilvántartottak. A francia Eric Barone 1999-ben Les Arcs-ban egy speciálisan átépített kerékpárral 222 km/órás sebességet ért el, és jelenleg is ez az érvényben lévő abszolút világrekord.

Külön világrekordot is jegyeznek a szériakerékpárok között, tehát a sportboltokban nyilvánosan kapható, speciális átalakításoktól mentes MTB bicajok között is. Ebben a kategóriában az osztrák Stöckl tartotta korábban is a rekordot 187 km/órás sebességgel.

A világcsúcsot a múlt héten a chilei La Parva síterepén döntötte meg egy olyan pályán, amelyet kizárólag neki készítettek elő. Sajnos az időjárással nem volt nagy szerencséje, hiszen az enyhe időjárás miatt tavaszias körülmények között, és laza hóban kellett versenyeznie az idővel. Végül is a 100 kilogramm súlyú tiroli izomember 23 km/órával megjavította korábbi rekordját a két kilométer hosszú és 45 fok meredekségű pályán.

Stöckl megfogadta, hogy jövőre ismét próbálkozik. Célja most már az abszolút világrekord elhódítása. Elmondása szerint erre lehet esélye, ha a mostaninál kedvezőbb hóviszonyok között tud majd lejönni a hegyről.


Így kell 210 km/órás sebességgel lebiciklizni egy hegyről
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.