Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Új rekord: ugrás hódeszkával a síugrósáncról

2007.01.21. | Szerző: Bata Attila
Új rekord: ugrás hódeszkával a síugrósáncról Manapság minden sportban a rekordokat kell megdönteni. Ha nincsenek megdöntendő rekordok, akkor ki kell találni valamit. Egy bátor snowboardos a síugrók sáncáról ugrott le hódeszkával és vélhetően alapvilágrekordot állított fel, amelyet lehet tovább javítani. 

A világ legjobb hódeszkásai a norvég Hemsedalban jöttek össze három hétre egy reklámfotózás kedvéért. A síugrók által használt sánc mellett készültek a jobbnál-jobb felvételek, miközben megjött a résztvevők kedve egy világcsúcskísérlethez. Sokan szemeztek a hatalmas sánccal, de őrültségnek tartották leugrani onnan, ugyanis legalább 40 métert kellett ahhoz ugrani, hogy ne a sáncasztalra essen valaki.

A norvég Mads Jonsson úgy döntött, hogy megpróbálja. A 35 fokos lejtőn a norvég fiú könnyen begyorsult és 200 méter (hódeszkás!) csúszás után 130 km/órás sebességet ért el a sánc végén. Természetes mindenkinek elállt a lélegzete, amikor elhagyta a sáncot és tíz méterrel a domb felett repült. Végül is a történelminek mondható 57 méteres ugrással fejezte be a kísérletet.

Jonsson nem volt teljesen elégedett az ugrásával. Teljesen meg van győződve arról, hogy lehet még ezen az eredményen javítani. Ugyanis hat kísérlete alatt nem sikerül mindig tökéletesen az előre lefektetett nyomban maradnia, és a sáncon két buckára is rácsúszott, amelyek lelassították a lendületét. Arról nem is beszélve, hogy repülés közben is lehetne még a stílusán finomítani, amely további értékes métereket jelentene.

Természetesen már lázasan dolgozik a következő kísérleteken. Nemcsak az ugrás pontosabb kivitelezésén kell munkálkodnia, hanem a csúcskísérlethez feltétlenül szponzorokat kell szereznie, akik fedeznék a költségeket.  

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »