Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kőszegen újjáéledhet a magyar síugró élet

2006.02.13. Bata Attila

Kőszegen újjáéledhet a magyar síugró élet A téli olimpia hatására világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a síugrás. Remélhetőleg nálunk is így lesz, mivel egyre több jel mutat arra, hogy hazánkban is újjáéled a félig-meddig elfeledett sportág, és újra lehet majd magyar síugrásról beszélni.
Az újrakezdésnek már vannak konkrét bizonyítékai is. Persze, sajnos ott még nem tarunk, hogy valamelyik jobb sorsra érdemes síugrósáncunk helyreállítása érdekében hirtelen nagyobb mennyiségű pénz került a sportágba, de az előző hónapban olyan dolog történt, amelyre lassan egy generációnyi időt kellett várni. Kőszegen magyar bajnokságot rendeztek síugrásban, 18 év után először.

Részletes beszámoló és az eredmények a magyar síugrás népszerűsítése érdekében lelkesen tevékenykedő közösség weboldalán (siugraskoszeg.hu) található.

Hogy miért éppen Kőszegen? Ugyanis az egyetlen használható sánc az országban itt található és itt működik egy maroknyi síugró csapat (számos fiatallal) Szilágyi János irányítása mellett. A feltételeken lenne mit javítani, bár a 30 méteres sánc már műanyag borítást kapott, ami hó nélküli edzésekre is lehetőséget ad, illetve épült egy 10 méteres sánc is a legkisebbeknek. Problémát okoz a hóhiány, mivel hóágyúk nem állnak a kőszegiek rendelkezésére, ezért gyakran kiszolgáltatottak az időjárás szeszélyeinek.

A hazai síugrás szerelmeseinek sikerült a sportszeretők figyelmét erre a nagyszerű sportra irányítani és körvonalazódni látszik az a csapat, akik megpróbálnak újra életet lehelni a hazai síugró életbe. Ambiciózus terveket és célokat fogalmaznak meg, pl. egy 70 méteres sánc felépítése, amelyhez szükség lenne bőkezű támogatók segítségére. Részünkről nagyon szurkolunk, hogy a magyar síugrás, amely a rendszerváltás óta sanyarú helyzetben van, újra elérje legalább a hatvanas-hetvenes évek sikereit, amikor élénk síugró élet volt hazánkban és előfordult, hogy tízezer néző előtt rendeztek versenyeket Mátraházán.

KOMMENTEK
Rita Szotyori | 2014.02.13. 20:29
Mi lett a budapesti 4 sisanccal? Van e rola kep, hasznaljak-e?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.