Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nemzeti hősök lettek a koreai síugrók

2009.09.08. Bata Attila

Nemzeti hősök lettek a koreai síugrók A nyáron egy nagy sikerű filmet mutattak be a koreai mozikban, amely a helyi síugró csapat olimpiai felkészüléseinek nehézségeiről szól. A jamaikai bobosok nehézségeihez hasonló kalandokat bemutató koreai csapat hamar népszerűvé tette a síugrást Koreában.
A múlt héten rendezték Korea első síugró versenyét, amelyen 11 országból 35 versenyző állt rajthoz, és a győzelmet végül a lengyel Stefan Hula szerezte meg. A versenyt a Téli Olimpia megrendezésére ismét pályázó Pjongcsanghoz tartozó Alpensia síközpontban rendezték meg. Pjongcsang csak néhány szavazattal maradt le a 2010-es Olimpia megrendezéséről, a 2014-es versenyekért folytatott harcban már nagyobb arányban vesztett az orosz Szocsival szemben. A koreaiak nem adják fel és 2018-ban is újra próbálkoznak.

A síugrás eddig szinte teljesen ismeretlen volt az országban, ahol az alpesi síelés már egyre népszerűbb. A nyáron mutattak be egy filmet a koreai mozikban Take Off címmel, amely a koreai síugró válogatott viszontagságos felkészülését mutatja be az 1988-as Japánban rendezett naganói Olimpiára. A film nem várt népszerűséget hozott a síugróknak, így az ország első síugróversenyére háromezer néző látogatott ki, hogy megcsodálja a helyi ugrókat.

Hó hiányában még műanyagpályára érkeztek az indulók, de a sáncon mesterségesen hűtött jégfelületbe fektették le a nyomot. Az ország első versenyén a nézők az összes levegőbe emelkedő síugrót kitörő örömmel fogadták.

A rendezők már az olimpiai pályázat egyik reklámjának szánták a rendezvényt. Elmondásuk szerint az olimpiai létesítmények fele már megépült, szerintük a létesítmények közti rövid távolságok, valamint a csodálatos panoráma egyaránt a koreai rendezés mellett szól.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.