Menü ≡

Franciaország: a Déli-Alpok komoly havazást kapott

2016.10.13. | Szerző: Bata Attila
Komoly havazás érte el ma reggelre Franciaországban az Alpok déli oldalát. Számos olyan síterep található ebben a régióban, amely a magyar buszos sítúrák szokásos célpontja. A havazásból nemcsak a közvetlen régió, hanem a távolabbi és magasabb csúcsok, valamint a határ olasz oldala is kapott.
h i r d e t é s
Ma reggelre több helyen 5-15 centiméter hó hullott. A mennyiségben az a meglepő, hogy ez az adat a síterepek völgyállomásaira vonatkozik, tehát fenn a hegyekben ennél többel lehet számolni. A havazás leginkább a Déli-Alpok (Alpes du Sud) síterepeit örvendeztette meg, de északabbra is jutott belőle néhány centi a magasabban fekvő síterepekre.

VARS la Forêt Blanche
Szintén havazott a határ olasz oldalán is. Az Aosta-völgyben a települések magasságában is hullott a hó, 2000 méter felett pedig 25-30 cm friss hóról számoltak be a meteorológusok.

A havazás ma még folytatódik, 2000 méter felett további 15-30 cm hó hullhat. Pénteken még havazhat egy kicsit, de ekkor már 3000 méter fölé kúszik a hóhatár. Hétvégére már nem várható jelentős csapadék.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »