Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Franciaország: a Déli-Alpok komoly havazást kapott

2016.10.13. Bata Attila

Komoly havazás érte el ma reggelre Franciaországban az Alpok déli oldalát. Számos olyan síterep található ebben a régióban, amely a magyar buszos sítúrák szokásos célpontja. A havazásból nemcsak a közvetlen régió, hanem a távolabbi és magasabb csúcsok, valamint a határ olasz oldala is kapott.
Vars / Facebook
Vars / Facebook
Ma reggelre több helyen 5-15 centiméter hó hullott. A mennyiségben az a meglepő, hogy ez az adat a síterepek völgyállomásaira vonatkozik, tehát fenn a hegyekben ennél többel lehet számolni. A havazás leginkább a Déli-Alpok (Alpes du Sud) síterepeit örvendeztette meg, de északabbra is jutott belőle néhány centi a magasabban fekvő síterepekre.

VARS la Forêt Blanche
Szintén havazott a határ olasz oldalán is. Az Aosta-völgyben a települések magasságában is hullott a hó, 2000 méter felett pedig 25-30 cm friss hóról számoltak be a meteorológusok.

A havazás ma még folytatódik, 2000 méter felett további 15-30 cm hó hullhat. Pénteken még havazhat egy kicsit, de ekkor már 3000 méter fölé kúszik a hóhatár. Hétvégére már nem várható jelentős csapadék.
Risoul / Facebook
Risoul / Facebook
Isola 2000 / Facebook
Isola 2000 / Facebook
Queyras / Facebook
Queyras / Facebook
Tignes, mai reggeli / Facebook
Tignes, mai reggeli / Facebook
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.