Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

255 km/óra: új gyorsasági rekord síelésben!

2016.03.27. | Szerző: Bata Attila
Őrületes versenyt hozott a gyorsasági síelők csúcskategóriájának versenye a franciaországi Vars síterepén. Ezen a pályán már korábban is rengeteg csúcsot döntöttek meg, a mostani verseny izgalmait fokozta, hogy egymásután háromszor dőlt meg a férfi rekord és a nőknél is új csúcs született.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A varsi Chabrières pálya (1400 méter hosszú és 453 méter szintkülönbségű) a gyorsasági síelők egyik kedvenc pályája. Szombaton tökéletesek voltak a körülmények, ennek is köszönhető, hogy több világrekord is született a versenyen.

A verseny előtt a rekordot az olasz Simone Origone tartotta 252,632 km/órás sebességgel, ezt döntötték meg a második futamban háromszor is. Először a francia Simon Billy repesztett 252,809 km/órás sebességet, de nem sokáig örülhetett az új csúcsnak, mert következett a megdöntött rekord tulajdonosa.

Simone Origone 252,987 km/órás eredménnyel azonnal visszavette a világrekordot. Következett azonban testvére, Ivan Origone, aki 254,958 km /órával még náluk is gyorsabb volt. Érdekesség, hogy 5,5 másodperc alatt gyorsult fel 200 km/órás sebességre.A nők versenyében szintén megdőlt a világcsúcs. Valentina Greggio közel évtizedes rekordot döntött meg 247,083 km/órás teljesítményével. Majdnem 5 km/órával volt gyorsabb a korábbi világcsúcsnál a csúcskategóriában élete első szezonját síelő olasz hölgy. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »