Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jubileum és tavaszi sízés a francia síterepeken

2017.03.01.
Több francia síterep is kerek évfordulót ünnepelhet idén. Val Cenis, Superdevoluy és Avoriaz is az 50. születésnapját ünnepli. Saint-Gervais Mont Blanc és Alpe d’Huez pedig már 80 gyertyát fújhat el a tortán!
Alpe d'Huez ez alkalomból egy 350 millió eurós beruházással ünnepel, melynek köszönhetően egy több éves projekt keretében felújítják a felvonókat, modernizálják a köztereket, új szállodai zóna kerül kiépítésre és összekötik a síterepet először a Les 2 Alpes-al, majd Les Sybelles síterepével!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Közösségi életérzés - fotók emlékül

Napjainkban már szinte kihagyhatatlan a szelfi készítés és a posztolás és nincs ez másképp a nyaralás, síelés alatt sem! Ezt teszi még izgalmasabbá az ún. "Selfie Tours" pl. a 3 völgy vagy Châtel sírégióban, ahol a kihelyezett eszközök segítségével még gyönyörűbb fotókat készíthetünk. Val Cenis síterepén pl. ha valaki beszkenneli a síbérletét, akkor az ott készült képeit digitális képeslap formájában kapja meg e-mailben. Aussois-ban pedig egy önkioldó fényképezőgép készít gyönyörű képeket a síelőkről. A Les 2 Alpes síterep 2600 méter magasan található étterménél található egy fotó boksz, ahol ingyen kinyomtathatjuk a síterepen készült fényképeinket. Aki pedig a képek helyett a videókat kedveli, annak ajánljuk a Gets, Front Romeu és Vars síterepek videóparkjait, ahol az egyes pályákon a kamerák követik a síelőt és megörökítik a lesiklást.
Aussois, © thinkstock/ventdusud
Aussois, © thinkstock/ventdusud

Modernizált felvonók

A francia síterepek igen sűrűn modernizálják felvonóikat, íme az újdonságok:
 • Alpe d'Huez: új télémix felvonó (üléses és kabinos felvonó kombinációja)
 • Val d’Isère: 10 üléses kabinos ultra gyors felvonó, melyben wifi is van
 • La Plagne: teljesen új 6 személyes felvonó
 • Val Thorens: két új felvonó készült. Az egyik egy 6 üléses felvonó, mellyel könnyebben és rövidebb úton lehet feljutni a magaslati szálláshelyekre.
 • Új felvonók létesültek Chamrousse, Val Cenis és Tignes… síterepén is.

Hóbiztos síterepek

Franciaország szerte nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a síterepeken biztosítsák a megfelelő hómennyiségét és minőségét is! Az alábbi síterepeken történtek nagyobb beruházások a hóágyúzás terén:
 • Morzine
 • Saint Gervais
 • Courchevel
 • Peisey-Vallandry
 • Valmorel
 • Villard de Lans/Corrençon
 • Les Menuires

Utazás fapadossal

2016-tól az Easyjet közvetlen Budapest-Lyon járatával sokkal egyszerűbben elérhetőek a francia síterepek. Így már nem feltétlen muszáj egy teljes napon át busszal vagy autóval utazni annak, aki a kiváló francia síterepeket akarja élvezni!

Tavaszi síelés

A tavaszi síelés népszerűsítésére létrehozott "Le Printemps du Ski" rendezvény 2017. március 20-án kezdődik, mely alkalomból koncertek, fesztiválok, napsütötte teraszok és speciális események várják a résztvevőket!
További információ: www.leprintempsduski.com
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »