Menü ≡

Lavina sodorta el a síelőket a freeride bajnokságon

2012.02.08.
Lezárult a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos versenye, a VIII. Billabong - Naturelle Freeride Magyar bajnokság döntője, a dél-francia Alpok-beli Vars sírégióban. A síelőknek a lavinával is meggyűlt a bajuk, de szerencsésen célba értek.
h i r d e t é s
Snowboardban Liptay Dávid, freeskiben pedig Szepessy Dávid szerezte meg a magyar bajnoki címet. A lányok snowboard versenyében a három bátor induló közül Fazekas Borbála lett a legjobb.

Huszonkilenc versenyző, köztük 7 síelő és három női snowboardos állt rajthoz a 2700 méter magas hegycsúcson, a pályáktól távol, a szűzhó birodalmában. A verseny helyszíne - egy sziklákkal tagolt - több mint 1 kilométer hosszú, majdnem függőleges fal volt. A résztvevőknek azonban már az indulásért is meg kellett küzdeniük, a rajthoz ugyanis egy hosszú, meredek falon vezető úton juthattak csak el. A szervezők ragaszkodtak az érintetlen területhez, így már a versenyt megelőzően próbatétel elé állították a ridereket. Aki nem tudta teljesíteni a kicsit sem veszélytelen két órás sziklamászást, teljes felszereléssel, az nem indulhatott a bajnokságon.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A háromtagú zsűri, köztük két francia, négy szempont szerint értékelte az indulók teljesítményét: kontroll, technika, folytonosság és terepválasztás.

A kissé hideg, ám napsütéses időben a síelők nyitották meg a versenyt, akik közül kettejüknek a lavinával is meg kellett küzdeniük. A porhóból síléc nélkül jutottak ki, és gyalogosan értek célba.

Gianni Annoni, a Pomo D’oro étterem tulajdonosa is részt vett a rendezvényen, ám előzetes terveivel ellentétben, nem indult el a versenyen: egy könnyített pályán csúszott le. Hamarosan megműtik a térdét, így nem vállalta a profi snowboardosoknak is komoly kihívással bíró megpróbáltatást.
Míg tavaly az alpin snowboardosok bizonyultak jobbnak a sportág legmagasabb szintű versenyében, addig idén a freestyle versenyzők aratták le a babérokat.

A dobogósok a verseny szponzorai által felajánlott ajándékokkal lettek gazdagabbak: az első helyezettek egy-egy HTC okostelefonnal, Burn energiaitallal, ezen túl a Billabong és a Dakine ruházataival, a Dainese protektoraival, továbbá a rendezvény környezettudatosságát hangsúlyozni kívánó használt snowboardból készült plakettekkel.

Gratulálunk a versenyzőknek a kimagasló teljesítményért!

A Magyar Freeride Bajnokságának eredménye:
Női snowboard: 1. Fazekas Borbála, 2. Turi Zsuzsanna, 3. Czika Krisztina
Freeski: 1. Szepessy Dávid, 2. Balogh Csaba, 3. Boldizsár Péter
Snowboard: 1. Liptay Dávid, 2. Czéh Tóth Mátyás, 3. Lotfi Peiman
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó egyesületek:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »