Menü ≡

Férfias küzdelem a hóban

2013.12.18. | Szerző: Gémes Renáta
Férfias küzdelem a hóban Az X-faktor versenyzőinek énektudása helyett Nagy Feró most a sípályákat, és Kerényi Ádám autóversenyző drift technikáját teszteli a Havazinban. Stubai Ausztria legnagyobb egész évben nyitva tartó télisport-terepe. Magasságának (1750 - 3200 m) köszönhetően abszolút hóbiztos októbertől egészen júliusig.
h i r d e t é s
A gleccser minden lehetőséget biztosít, hogy az odalátogató turisták ezrei szembenézhessenek az Alpok vad szépségével.

Feró az idény első csúszását itt ejtette meg. Mentoráltja ezúttal Kerényi Ádám autóversenyző volt, aki kemény iramot diktált a sípályán is.

Ádám kétszeres magyar és kétszeres Európa bajnok driftben. Szabadidejében szívesen motorozik és a teli sportoknak is hódol. Bár a drift egyelőre csak hobbi számára, ennek ellenére egy profi csapat áll mögötte, ami lehetővé teszi a jó szereplést a versenyeken.
Bátorság próbának is beillett autóversenyzőnk egyik síkalandja. Ahogy a csúcsról lefelé haladtak, Feró szeme megesett a fun parkon, és elkezdett kacérkodni a gondolattal, hogy kipróbálja. Ám amikor odaértek, az ott ugráló srácok láttán kissé elbizonytalanodott. Ádám elszántsága azonban rendületlen maradt, és azonnal nekivágott az "akadálypályának". Feró ebben a feladatban nem akart Nagy lenni, inkább úgy döntött, a kihívás helyett a mentor szerepét vállalja fel.
Ádám számára a végső konklúzió a pálya teljesítése után, hogy a nagymenők ezt kicsit jobban tolják, és még van mit tanulni a profiktól.
A park az első extrém hóparkok közé tartozik Európában és azóta is gyakorlási lehetőséget biztosít könnyű, közepes és profi szinten is. Egyaránt lehet csúszni sível és snowboarddal. Természetesen rendszeresen rendeznek rajta kisebb-nagyobb versenyeket is. A pálya nem elhanyagolható előnye, hogy mindez egy csodás, napsütötte lejtőre épült, amelynek a felső része a gleccser csúcsa.
Feró, hogy bepótolja sítechnikai lemaradását, egy oktatót kért fel, hogy korrepetálja. Tartásjavítás, testsúly áthelyezés, botfogás: ezek a kulcsszavak sűrűn elhangoztak a tréning alatt. De hogy ezeket a gyakorlatban hogyan mutatta be műsorvezetőnk, azt megnézhetik a Havazinban, ahol alpesi sízőnk, Miklós Edit aktuális Világkupa szerepléseiről is beszámolunk.

Havazin vasárnap 12.20-tól az RTL Klubon!
Adásainkat itt érheti el!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »