Menü ≡

Szocsi sikerkovácsai a Havazinban

2014.03.06. | Szerző: Gémes Renáta
A magyar csapat sikerei és küzdelmei, valamint Miklós Edit szenzációs bravúrja a téli olimpián, közvetlenül Szocsiból, a Havazin kameráján keresztül! A Magyar Sí Szövetség a legértékesebb eredményt könyvelheti el fennállása óta, ugyanis eddig nem fordult elő, hogy téli olimpián 7. helyen végezzen magyar síző.
h i r d e t é s
Miklós Edit lesiklásban bizonyította, hogy bármire képes lehet nagy világversenyen.
Edit Csíkszeredán született, 1988-ban. A székely lány eleinte Románia színeiben indult és 2005 decemberében indult először világkupa versenyen. 2008-tól már figyelemmel kísérte őt a Havazin stábja, amikor is interjút adott Formigalban, a junior világbajnokságon, első edzőjével Bónis Ferenccel. 2010-ben pedig indult az olimpián Vancouverben, de a lesiklásban kiesett és meg is sérült. Majd a magyar állampolgárság megszerzése után, 2011. januárjától Magyarország színeiben versenyez. Jelenleg az MTK sportolója. A Havazinban visszatekintünk Edit és a többi magyar versenyző szereplésére Szocsiban. Kiderül, milyen rögös és nehéz utat jártak be az olimpiai kvóta megszerzéséig.
Miklós Edit
Miklós Edit
Megmutatjuk, milyen küzdős, harcos sízést produkáltak a versenyzők a sífutó és a biatlon pályákon. Bár a legtöbb számban a magyarok nem szóltak bele az élen állók versenyébe, de teljes energia bedobással vágtak neki a futamoknak. Nagyban nehezítette a dolgukat, hogy a meleg időjárás miatt mély, kásás hóban kellett versenyezniük. Felidézzük a világraszóló meglepetést, melyet Miklós Edit szolgáltatott 7. helyezésével, olyan nagy sínemzetek versenyzőit utasította maga mögé, mint Ausztria, Németország, Franciaország, az USA, Kanada és Svédország.

Megszólalnak versenyzőink, a sportág vezetői, de nem feledkeztünk meg azokról a háttérben dolgozó edzőkről, segítőkről sem, akiknek ugyancsak részük volt a sikerben. Kiderítettük azt is, mi zajlott a kulisszák mögött, miközben olimpikonjaink a pályán küzdöttek.

Bemutatkozik az a freestyle síző, Trso Lucas is, aki közel állt az olimpiai kvóta megszerzéséhez, de végül nem sikerült kijutnia Szocsiba.

Ami sízőinket illeti a hazatérés óta sokan már ismét a versenypályán izzadnak a jó eredményekért világkupában, világbajnokságon vesznek részt. A múlt hét végén Miklós Edit a Crans Montanában rendezett Világkupa futamon újabb bravúrt ért el, 5. helyen végzett lesiklásban. A Havazinban láthatják az 5. helyet érő futamot is.

Havazin, vasárnap 11.50-től az RTL Klubon!
Adásainkat itt érheti el!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »