Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tipikusan finn: szauna a sífelvonó kabinjában

2008.08.05. Bata Attila

Tipikusan finn: szauna a sífelvonó kabinjában Doppelmayr, a voralbergi lifttársaság az idén öt új liftet épít Finnországban, és ezekből az egyik igazán különleges lesz. A svéd határhoz közeli Ylläs síterepén építik meg a világ első kabinos liftjét, amelyben szaunát alakítanak ki. Ezen felül a felső vendéglő kialakítása is egyedi lesz.

Finnország második kabinos liftje igazi világszenzáció. Ylläs síterepének „Ylläs 1” elnevezésű felvonójának kabinjai közül az egyik belülről teljesen úgy fog kinézni, mint egy szauna. Mivel Finnországban, a szaunázás „Mekkájában” vagyunk, ezért egyáltalán nem kell ezen csodálkozni.

A szaunát – a fűtött liftülésekhez hasonlóan – elektromosan melegítik majd fel. Az utasoknak már fürdőruhában kell beszállniuk. Finnország leghosszabb kabinosliftjével 13 percig tart majd azt út. Minden eshetőségre felkészülve, az üzemeltetők meleg ruhát és tűzoltókészüléket elhelyeznek a kabinokban. A szauna kabinon kívül még egy un. VIP kabint is kialakítanak a kabinok közül.

A hegyállomáson is egy eredeti ötlettel rukkolnak elő. A kabinok tárolására használt teremben üzemidőben étterem működik majd. A padlózat és a kabinok alja között csak 170 centiméter különbség lesz, pontosan elég lesz ahhoz, hogy az asztalok és székek éjszakánként elférjenek a megpihenő kabinok alatt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.