Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jó magaviseletért síelés jár a raboknak Ausztráliában

2005.09.02. Bata Attila

Jó magaviseletért síelés  jár a raboknak Ausztráliában Mialatt nálunk a nyár még igyekszik valamit bepótolni tetemes idei adósságából, náluk jóval délebbre fehérek a lejtők, de nem mindig látják szívesen azt, aki ott siklik.
Történt ugyanis, hogy az ausztrál hatóságok úgy döntöttek, hogy erőszakos cselekményekért elítélt három fiatalembert szabadságra engednek a környékbeli hegyekbe egy kis síelésre.

Az ausztráliai Malmsbury javítóintézetben mintegy 90 fiatalkorú tölti a büntetését, a javarészt 18 és 21 év közötti fiatalok abban a kiváltságban részesültek, hogy jó magaviseletük jutalmaként elmehettek búvárkodni, vitorlázni, lovagolni vagy akár síelni, és mindez egy fillérükbe sem került, mert az egészet az állam fizette.

A késelésért elítélt és labilis idegrendszerrel jellemzett fiatalkorúakat három 'kísérő' követte a jutalomsíelésükön. Mindhárman a sífutást választották és teljesítettek egy hat kilométeres penzumot. Aztán később szabadon sétáltak a semmit sem sejtő turisták között. Másnap már csak nézelődtek a helyi boltokban, mellőzve és megköszönve a síelés aznapi lehetőségét.

Annak ellenére, hogy probléma nem történt és az eset is csak később derült ki, az ausztrálok közül nem mindenki volt oda az ötletért. Főleg azután, mikor napvilágot látott, hogy a síelés és a többi jutalomút 160 ezer ausztrál dollárba (kb. 25 millió forint) került az adófizetőknek.

Az ellenzék szerint ebből inkább a gyerekek síelhettek volna.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.