Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb tűz idén nyáron a Frejus alagútban (Franciaország)

2005.09.02. Bata Attila

Újabb tűz idén nyáron a  Frejus alagútban (Franciaország) Idén nyáron, június 4-én keletkezett tűz a 13 kilométer hosszú Frejus alagútban az Alpokban. Az alagút Franciaországot köti össze Olaszországgal, fontos része a Lyon-Torinó útvonalnak.
A tüzet egy autógumikat szállító szlovén kamion okozta, amely kigyulladt az alagútban és két szlovén állampolgárságú sofőrje a helyszínen meghalt. Akkori vélemények szerint az alagút komoly statikai károkat szenvedett és be kellett zárni, mert attól lehetett tartani, hogy beomlik.

Az átjáró egy teljes hónapig zárva volt és augusztus elején nyitották meg újra. Az illetékesek már azonnal a baleset után megígérték, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítják az alagutat. Szerencsére minden a tervek szerint alakult, és az autósok újra használhatták ezt az igen fontos átkelőhelyet a francia-olasz határon.

A mostani tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg, az anyagi kár sem tűnik jelentősnek az első hírek szerint, de a helyieket komoly aggodalom tölti el az alagút biztonságossága miatt. Aggódnak, hogy a növekvő forgalom és az egyre több kamion, amely használja az alagutat sokkal kockázatosabbá teszi a közlekedést az alagútban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.