Menü ≡

1020 méteres kezdőpálya Eplényben

2013.11.08. | Szerző: Intersport Síaréna
Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően Holle Anyó síháza mellett újra folyik a víz a Malom-patakban, lesz miből havat csinálni a 44 hóágyúval. Mindemellett az időjárási modellek sok jóval kecsegtetnek. Egyre biztosabban ígérik, hogy nagy telünk lesz.
h i r d e t é s
Lassan kezdhetünk gondolkodni a téli felszerelések előkészítésén. Nagyon úgy tűnik, hogy Eplényben minden összeáll egy feledhetetlen síszezonhoz. A napokban beindult a kis patak folyása, amely biztosítja majd a hóágyúzáshoz szükséges vízellátást. A Kemencés Büfé mögött vízelnyelő rendszert építettek. Az erős betonszerkezet stabilan áll majd ellen a hóolvadáskor felerősödő, amúgy szelíd kis patak sodrásának. Az építményt egy uszadék szűrő védőráccsal egészítik ki, amely megakadályozza majd a Húsvétkor történtekhez hasonló katasztrófák bekövetkezését.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A vízelnyelő rendszeren túl a 2013/2014-es fejlesztési program még mindig tartogat néhány igazán jelentős újítást. Már elárulták, hogy kiszélesítik a 7-es pályát, kibővítik a Szent Sólyom kiszállót, és hogy új ülőliftet építenek. Az viszont még nem tiszta, hogy pontosan hova kerül majd a Páros Csillag névre hallgató kétüléses. Most kiderül.

A 7-es pálya alatti részen egy 480 méter hosszú és 50 méter széles pálya kerül kialakításra 7/a néven. Ez a terület nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik a kezdő síelők számára. A 7-es és a 7/a pályák egybenyitásával pedig egy 1020 méter hosszúságú 50-65 méter széles, csodálatos pálya születik, amely ideális a kezdő-középhaladó síelők számára. Az új ülőlift ezen a területen ível majd át.

A 7/a pálya kialakításával, a 7-es kiszélesítésével, a Sólyom kiszálló kibővítésével és a rádiótorony melletti induló terület kialakításával a hóágyúzható felület 3,1 hektárral növekszik majd. Sajnos ezek a fejlesztések már átcsúsznak a következő évre, mivel az engedélyezési eljárás nem várt módon elhúzódott. Azonban lesznek idén is nagyszerű újítások, elég ha 7-es pálya kivilágítását említjük, mellyel már több mint 4 kilométerre növekszik a kivilágított sípályák hossza.

A vendéglátásról is ejtsünk néhány szót! Holle Anyó éttermében átszervezik a kiszolgálás rendszerét, emiatt gyorsabb, és még felhasználóbarátabb lesz a kiszolgálás.

Még mindig nem késő 15% kedvezménnyel beszerezni az eplényi szezonbérleteket. Megvásárolhatók akár online is!

2013.11.08. 18:36:57 csabor
Remek! Lehetne már hó!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »