Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Decemberre készülhet el a Dubai síaréna

2005.10.28. Bata Attila

A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy olvasóink közül többen is megkülönböztetett figyelemmel követik a Dubai Snowdome, a sivatag első fedett sícsarnokának sorsát. A legfrissebb hírek szerint a nyitás valamikor decemberben várható.

Az építkezést eddig rendkívül sok dolog nehezíti. Egyrészt meg kell oldani, hogy a belső hőmérséklet állandóan fagypont alatt maradjon egy háromezer négyzetméteres csarnokban, miközben kint tombol a 30-50 fokos meleg. Ehhez speciális anyagok kellenek, amelyek beszerzése nehézkesen halad.

A jelenlegi állás szerint bizonyosnak tekinthető, hogy a Ramadán vége előtt (november 4.) nem lesz nyitás, talán az lehet a cél, hogy a következő ünnepre, amely 40 nap múlva december közepén esedékes sikerüljön kinyitni. Mindenesetre a karácsonyt itt töltő európaiak talán már kipróbálhatják a pályákat. A karácsonyt errefelé természetesen nem ünneplik, de az egész város egy hatalmas fesztivál ilyenkor és a dekoráció télies hangulatot sugároz.

A síarénán kívül a városban több meghökkentő építkezés is folyik, pl. felépítik a világ legmagasabb épületét, néhány világhíres épület mint pl. az Eiffel torony vagy a Giza piramis élethű mását, vagy folyik egy víz alatti szálloda építkezése is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.