Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyerekek fagyoskodtak az elromlott liften Lake Louiseban

2005.11.29. Bata Attila

Alighogy véget ért vasárnap Lake Louiseban a férfiak Világkupa futama, és a tömeg kezdett szétszóródni a síterep pályáin, az egyik lift biztonsági berendezése felmondta a szolgálatot és automatikusan leállította a felvonót. A kabinos liften összesen 65 utas tartózkodott, köztük sok gyermek és a versenyről tudósító újságíró.

A liften ragadt gyerekek szülei keményen kritizálták a felvonót üzemeltető társaságot, akiknek 4-5 óra alatt sikerült mindenkit épségben lehozni a magasban és erős szélben himbálózó kabinokból. A gyerekek különösen rosszul tűrték a megpróbáltatásokat, hosszú időt étlen-szomjan ég és föld között a mínusz 10 fokos hőmérsékletben.

A mentőcsapat kötelekkel és hevederekkel hozta le a szerencsétlenül járt síelőket, a derekukon átkötve, lassan leengedtek mindenkit és snowmobilokkal vitték biztonságos és meleg helyre őket.

Nem hivatalos információk szerint az ominózus lift - Grizzly Express - már nem először hibásodik meg. Több síelő állítja, hogy gyakran nem lehet használni a szinte állandóan javítás alatt álló liftet, amelyet a helyiek használtan vásároltak meg az amerikai Squaw Valley síterepről.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.