Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

150 km pálya síelhető a Dolomitok első hétvégéjén

2018.11.30. Bata Attila

Nehéz időszakot éltek át az utóbbi hónapban az olaszországi Dolomitok síterepei. Bár a havazásra és a hidegre nem panaszkodhattak, főleg az Alpok északi oldalához képest, de az egy hónappal ezelőtti hatalmas havazás és árvizek komoly károkat okoztak a síterepek infrastruktúrájában.
Plan de Corones (Kronplatz)
Plan de Corones (Kronplatz)
Néhány héttel ezelőtt az aggódó hangok megnyugtatására közleményt adtak ki a Dolomitok síterepei, hogy a korábbi áradások és az ebből keletkezett károk ellenére semmi sem fenyegeti a szezonkezdetet. Ez tényleg így lett, hiszen mától beindul a szezon az egyik leghíresebb terepcsoporton.

A pontos számok szerint a hétvégén 70 liftet indítanak be és 147 kilométernyi pályát készítenek elő nyolc (összesen 12 van) síterepen. Az idén 25 millió eurót költöttek a hóágyúzás fejlesztésére, ennek is köszönhető, hogy időben megkezdődik a szezon.

Az oszlopok: síterep neve, nyitás dátuma, üzemelő liftek, síelhető km
Az oszlopok: síterep neve, nyitás dátuma, üzemelő liftek, síelhető km
A nyitás második hullámára a december 6-tól lehet számítani. Azon a hétvégén már mind a 12 síterep elkezdi a szezont, és a híres síelős kör, a Sella Ronda is síelhető lesz mindkét irányból.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.