Menü ≡

150 km pálya síelhető a Dolomitok első hétvégéjén

2018.11.30. | Szerző: Bata Attila
Nehéz időszakot éltek át az utóbbi hónapban az olaszországi Dolomitok síterepei. Bár a havazásra és a hidegre nem panaszkodhattak, főleg az Alpok északi oldalához képest, de az egy hónappal ezelőtti hatalmas havazás és árvizek komoly károkat okoztak a síterepek infrastruktúrájában.
h i r d e t é s
Néhány héttel ezelőtt az aggódó hangok megnyugtatására közleményt adtak ki a Dolomitok síterepei, hogy a korábbi áradások és az ebből keletkezett károk ellenére semmi sem fenyegeti a szezonkezdetet. Ez tényleg így lett, hiszen mától beindul a szezon az egyik leghíresebb terepcsoporton.

A pontos számok szerint a hétvégén 70 liftet indítanak be és 147 kilométernyi pályát készítenek elő nyolc (összesen 12 van) síterepen. Az idén 25 millió eurót költöttek a hóágyúzás fejlesztésére, ennek is köszönhető, hogy időben megkezdődik a szezon.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A nyitás második hullámára a december 6-tól lehet számítani. Azon a hétvégén már mind a 12 síterep elkezdi a szezont, és a híres síelős kör, a Sella Ronda is síelhető lesz mindkét irányból.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »