Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

20-50 cm: újabb havazás kezdődött az Alpokban

2017.12.27. Bata Attila

Ma reggel újabb havazás kezdődött meg az Alpokban, először a hegy déli oldalán. A havazás ma és holnap főleg a főgerinctől délre hozza meg a havat, körülbelül 20-50 centimétert várnak a meteorológusok nagy átlagban, néhány szerencsés helyen esetleg többet is.
Les 2 Alpes, Franciaország, ma délután
Les 2 Alpes, Franciaország, ma délután
A dél-francia síterepeken már ma reggelre 10-20 cm hó hullott és a havazás folytatódik. Ma a havazás főleg az Alpok déli lejtőit érinti, vagyis a dél-francia, a dél-svájci és az olasz pályák számíthatnak friss hóra, az olaszországi Dél-Tirolban például fél méter friss havat hoz az időjárás az ünnepek között.

Valberg, Franciaország
A havazás keleti irányba indul tovább és este is folytatódik, de továbbra is az Alpok déli oldalán. Így nemsokára eléri Ausztria déli részét (Karintia és Kelet-Tirol), valamint a szlovén hegyeket is. Innen folytatja útját hazánk felé, és a Dunántúl várhatóan kap a csapadékból, remélhetőleg a hegyekben inkább a havazásból.

Risoul, Franciaország
Csütörtök reggeltől már az északi oldalon lehullnak az első hópihék, itt is fokozatosan terjed át a havazás az Alpok nyugati oldaláról a keletire, péntek estével bezárólag.

Isola 2000, Franciaország
Hétvégére ismét enyhülés és erős szél köszönt be az Alpok síterepein, főleg az alacsonyabb részeken. Ebben a kérdésben nagyon reméljük, hogy nem lesz igazunk.

SKI AREA PEJO 3000 - Val di Sole, Olaszország
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.