Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beszakadt a tető a frissen esett hó súlya alatt, 11 halott

2006.01.03. Bata Attila

Halálos katasztrófákhoz vezetett az épületek tetején összegyűlt hatalmas mennyiségű hó. Németországban beszakadt egy jégpálya teteje a hó súlya alatt és eddig 11 áldozatot találtak. Japánban egy idős asszonyra lavinaként zúdult le a hó a háztetőről és maga alá temette áldozatát.

A dél-németországi Bad Reichenhall városának fedett jégcsarnokának teteje beszakadt az utóbbi napokban hullott hatalmas hótömeg alatt. Jelenlegi adatok szerint tizenegy ember halt meg a balesetben, köztük két gyermek.

A baleset pillanatában legalább ötvenen korcsolyáztak a csarnokban, öt holttestet találtak, egy ember a kórházban halt bele sérüléseibe és öt emberről már valószínűsíthető, hogy életét vesztette a balesetben. A mentés jelenleg is nagy erőkkel folyik. Több mint 300 tűzoltó, katona és rendőr segédkezik az esetleges túlélők felkutatásában a romok alatt. A földrengés katasztrófáknál használt keresőkutyák is segítik a kutatást.

A helyi TV szerint az illetékesek tudtak a tető rossz műszaki állapotáról, éppen ezért maradt el a helyi hokicsapat aznapi edzése. Az edzést törölték, de a nagyközönséget beengedték a veszélyesnek minősített jégcsarnokba.

Japánban egy 75 éves asszonyt a saját háza tetéjéről lezúduló hótömeg ölte meg. Éppen az unokája barátja próbálta a tetőt megtisztítani a hótól, amikor egy nagyobb darab levált és betemette az asszonyt, akinek halálát fulladás okozta.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.