Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beszakadt a tető a frissen esett hó súlya alatt, 11 halott

2006.01.03. Bata Attila

Halálos katasztrófákhoz vezetett az épületek tetején összegyűlt hatalmas mennyiségű hó. Németországban beszakadt egy jégpálya teteje a hó súlya alatt és eddig 11 áldozatot találtak. Japánban egy idős asszonyra lavinaként zúdult le a hó a háztetőről és maga alá temette áldozatát.

A dél-németországi Bad Reichenhall városának fedett jégcsarnokának teteje beszakadt az utóbbi napokban hullott hatalmas hótömeg alatt. Jelenlegi adatok szerint tizenegy ember halt meg a balesetben, köztük két gyermek.

A baleset pillanatában legalább ötvenen korcsolyáztak a csarnokban, öt holttestet találtak, egy ember a kórházban halt bele sérüléseibe és öt emberről már valószínűsíthető, hogy életét vesztette a balesetben. A mentés jelenleg is nagy erőkkel folyik. Több mint 300 tűzoltó, katona és rendőr segédkezik az esetleges túlélők felkutatásában a romok alatt. A földrengés katasztrófáknál használt keresőkutyák is segítik a kutatást.

A helyi TV szerint az illetékesek tudtak a tető rossz műszaki állapotáról, éppen ezért maradt el a helyi hokicsapat aznapi edzése. Az edzést törölték, de a nagyközönséget beengedték a veszélyesnek minősített jégcsarnokba.

Japánban egy 75 éves asszonyt a saját háza tetéjéről lezúduló hótömeg ölte meg. Éppen az unokája barátja próbálta a tetőt megtisztítani a hótól, amikor egy nagyobb darab levált és betemette az asszonyt, akinek halálát fulladás okozta.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.