Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarországon először - DJUICE Snowboard Diákolimpia

2006.01.08. sielok.hu

A torinói téli olimpia indulása előtt egy héttel fesztivál hangulatú sportrendezvényre invitálunk minden általános iskolást, gimnazistát és persze a családokat.

Mátraszentistván a Kékestől 12 km-re fekszik egy szerencsésen csapadékos és hűvös völgyben. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően hat hóágyúval fújják a pályákat, amelyeket mesterséges tóból táplálnak. Tavaly két freestyle versenyt bonyolítottunk itt, a helyi hó mennyiségnek és munkagépeknek köszönhetően 20 méter hosszú kickert (kidobó) és egy közel négy méter magas kornert (piramis alakú ugrató) építettünk. Ide költözött még az összes Normafa Slide Park korlát is és újabbak is beépültek, ezeken gyakorolhattak a freestyle snowboardosok és sízők.

A DJUICE Snowboard Diákolimpia az első rangos hazai gyerekverseny, ahol lehetőség lesz a profiktól is tanulni a szombaton zajló éjszakai Snowboard Magyar Kupa futamon és előtte az edzéseken. A Diákolimpián giant slalom (óriásműlesiklás) és slope style számokban kell teljesíteni. A giant időre megy kapuk között, a slope style-on induló freestyle-osok a funparkban bizonyíthatnak a zsűri előtt.

A Diákolimpián és a Night Race-en freestyle síelők is indulnak a slope style versenyen, ennek az új sí irányzatnak is lehetőséget biztosítunk a snowboardosok pályáin. A síelők az elmúlt években hagyták el a hagyományos sípályákat a funparkok korlátai, ugratói miatt - a profik bemutatói sokszor felülmúlják a snowboardosok tudásszintjét.

Színpadi programok egészítik ki a versenyeket, este DJ játszik, Burton snowboard teszt napközben és egyéb programok zajlanak a közönség szórakoztatására a Síparkban.

Versenyszámok
Február 3. péntek, Diákolimpia: Giant Slalom, Slope Style
Február 4. szombat Night Race (Magyar Kupa): Night Parallel Slalom, Night Slope Style

Giant Slalom (GS): Óriásműlesiklás háromszög alakú kapuk között, ennek a parallel változata az egyik olimpiai versenyszám.

Parallel Slalom (PS): műlesiklás, vagy szlalom verseny ahol két pálya párhuzamosan van kijelölve amiket a versenyzőknek  egyszerre indulva kell teljesíteni - a gyorsabb győz. A verseny időfutamok alapján kvalifikációból, majd K.O. kieséses rendszerben a látványos döntőkből áll.

Slope Style: A különböző méretű és formájú ugratókon, akadályokon kell bemutatni ugrásokat, csúszásokat és trükköket. Az ugrásokat bírók pontozzák a trükkök nehézségét, sokszínűségét és a kivitelezés minőségét figyelve. Minden versenyzőnek helyszíni utasítás szerinti 3-5 csúszás áll a rendelkezésére, ez alapján juthat be a döntőbe.

Straight Jump (SJ): Hóviszonyoktól függően lehet megrendezni az egyenes ugratást, ahol az elugrástól 12 - 20 métert repülnek a versenyzők.

Nevezési díj diákoknak: 500 Ft, Night Race: 2000 Ft
A versenyen nevezők kedvezményes napibérletet válthatnak.
Versenyinformáció: www.snowboardolimpia.hu (január 11-től)

(A szervezőbizottság)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.