Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A sítúrázóknak is fizetni kell a pályahasználatért

2006.01.18. Bata Attila

A  sítúrázóknak is fizetni kell a pályahasználatért Bevallom, tisztelettel szoktam a kényelmes felvonóból letekinteni azokra a bátor vállalkozókra, akiknél abból áll a napi síelés, hogy először gyalog vagyis inkább sílécen felbaktatnak valamelyik csúcsra mellőzve a modern kor összes technikai vívmányait, és aztán ugyanúgy lesíelnek mint mi.
Néha ezer méteres szintkülönbség megtétele néhány kilométeren belül még nyáron kellemes túrabakancsban is szép teljesítmény.

A síterepeket is régen foglalkoztatta az a gondolat, hogy mit lehetne kezdeni azokkal a síelőkkel akik bérletet nem vesznek, de a pályát használják. A magyarok által is látogatott osztrák síterep Gerlitzen például úgy döntött, hogy a sítúrázók is váltsanak napi jegyet, még pedig öt euróért. A lifttársaság döntését éppen a karácsonyi ünnepek előtt hozta meg.

Más síterepek is bevezettek már ehhez hasonló intézkedést, síterepenként eltérő összeget kérnek a sítúrázóktól pályahasználat címén. Gerlitzen terepén az öt euró már tartalmazza a biztosítást, és ha még két eurót ráfizetnek, akkor egy menet valamelyik lifttel bónusz engedélyezett. Az intézkedést próbálják betartani, öt biztonsági ember várja a sítúrázókat a völgy aljában és kéri a használati díjat.

Természetesen a sítúrázóknak nem tetszik a dolog és igyekeznek azokon a terepeken szerencsét próbálni, ahol ezt a sarcot még nem vezették be, bár ebből már egyre kevesebb lesz az Alpokban. A pályafenntartók azzal érvelnek, hogy a sítúrázók is az ingyenes parkolókat használják és a nap végén a társaság által hóágyúzott és karbantartott pályán síelnek le, ilyen módon olyan szolgáltatást vettek eddig igénybe, amelyért nem fizettek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.