Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Gerlitzen / Verditz

2005.11.02. Stánicz Balázs

Újdonságok 2005/2006:  Gerlitzen / Verditz Az idei év sem maradhat el újdonságok nélkül a dél-karintiai síparadicsomban. A szezonra összesen 1,8 millió eurót költöttek, mindezt, pedig teljes mértékben önerőből, ami Ausztriában ritkaságszámba megy, hiszen a fejlesztésekbe sokszor beszáll anyagiakkal az adott tartomány és a környező települések.
De nézzük is az idei szezon fejlesztéseit:  

- A kedvelt Klösterle pályát (5,4 km) három helyen is kiszélesítik, mintegy 20 méterrel. A kiszélesített szakaszok egyenként 200 m hosszúak.  
- Szintén a fentebb említett pálya meredekebb letöréseire hét hóágyúval többet telepítenek, hogy a lejtő behavazása még gyorsabban történjen.  
- A Klösterle pálya alján lévő parkolót 100 férőhellyel bővítik, így 600 járművet tud majd befogadni a parkoló.  
- Azonban az idei szezon talán legnagyobb szenzációja egy új sípálya lesz !
A csúcstól déli irányban a Pöllinger Hütte felé fog vezetni a mintegy 1 km hosszú és 7 hektár területű Panorama Abfahrt. Az új lejtő remélhetőleg tehermentesíteni fogja a sokszor zsúfolt Gipfel Abfahrtot, különösen annak keskeny szakaszát a Pöllinger Hütténél.

 - A Pacheiner családi lejtő alsó harmada egy új pályaszakasszal bővül, ezenfelül
teljes hosszában kiépítik a hóágyúrendszert !  
- Újabb víztározó épül (ez lesz a negyedik), amely 50.000 köbméter befogadóképességével garantálja az új lejtőkön és szakaszokon a biztos havat.  
- Egy vadonatúj ratrak is erősíteni fogja Gerlitzen flottáját és gondoskodik arról, hogy mindennap szőnyegszerűen kezelt lejtőkön karcolhassuk az íveinket.

Kevésbé jó hír, hogy a szomszédos Verditz síterepe többé már maximum emlékeinkben fog élni. Ugyanis a síterep évek óta hatalmas veszteségeket termel, s így Gerlitzennek nem éri meg fenntartania (ugyanis Verditzet ők üzemeltetik). Csak a tavalyi szezonban ez a veszteség 45 millió forintot tett ki. Ellenben  nyáron a bobpályához tartozó ülőfelvonót továbbra is üzemeltetni szeretnék.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.