Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatekintés: Snowboard Diákolimpia és Night Race

2006.02.13. Molnár Kata

Visszatekintés:  Snowboard Diákolimpia és Night Race Kiváló pályák, kellő mennyiségű hó, több mint 100 versenyző, és jó hangulat garantálta az első hazai Snowboard Diákolimpia és Night Race sikerét, mely a Magyar Snowboard Szövetség és a Ringier Events égisze alatt került megrendezésre.
Február első hétvégéjén az ifi hódeszkásoké volt a terep az elmúlt egy évben előnyére változott mátraszentistváni síparkban.

Itt mindenképpen meg kell említenünk, hogy a szerencsésen csapadékos és hűvös völgyben immár hat hóágyúval is fújják a természetes hóval borított pályákat. Mindezt ötvözve a szervezők 20 méter hosszú kickert, és egy közel négy méter magas kornert építettek, de ide költöztek a Slide Park korlátok a Normafáról, és újabbak is beépültek. Ami a felhozatalt illeti, a zsűri és a szervezők nagy örömére sok, eddig ismeretlen "csiszolatlan gyémánt" is megmutatta magát. Vagyis: van jövője a hazai snowboardnak!

A két napos verseny első napja az amatőr jam volt. A harmadik generációt képviselő, 8-18 év közötti versenyzők alpesi szakosztályban és freestyle-ban nevezhettek. Alpesiben giant slalom, freestyle-ban slope style illetve sí volt a kínálat. Snowboardosnak nincs ellensége, csak a a köd. És ahogy Murphy nagykönyvében meg van írva, a köd le is szállt a völgybe a slope style futamok idejére, bár ez nem befolyásolta a nagy esélyeseket a papírforma szerinti remek teljesítményben.

A diákolimpiáról nem hiányozhattak a hazai snowboard-élet jól ismert arcai sem, ők a szombat esti Magyar Kupa (Night Race) futamokon indultak. A slope stlye és a látványos parallel giant slalom versenyszámokban olyan nevek tűntek fel a reflektorok fényében, mint a tizenhétszeres magyar alpine bajnok, Európa Kupa 3.-ik Lovász Laura. Az alpesiek hazai number one-ja egyébként - sajnálatos módon - egy ponttal csúszott le az olimpiai részvétel lehetőségéről. A hókirálynő közeli tervei között egyelőre az oktatás szerepel, de hozzátette: amint lehetősége van, folytatja tovább a versenyzést.

A profi freestyle-osok, Liptay Dávid "Dave", és Lotfi Peiman a Methal Brothers SC nevében egy különdíjat is átadtak az általuk legjobbnak ítélt fiatalnak, aki egyhetes tréningre velük tarthat február végén.

A Mátraszentistvánban lezajlott első Snowboard Diákolimpia látványos, nagyon jó hangulatú versenyként jegyezte be magát a hazai extrém sportesemények közé. Megmozgatva a magyar snowboard utánpótlás apraja-nagyját, jó volt látni, hogy néhány fiatal már jobban bánik a hódeszkával, mint a szorzótáblával. A kísérő programok (színpadi programok, Burton snowboard teszt, esti hütte partyk) színesebbé tették a hétvégét, amely többszáz érdeklődőt csábított a sípályák mellé. A szervezők ígéretei szerint jövőre, ha olimpiát nem is, diákolimpiát mindenképpen rendeznek az új snowboard generációnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.