Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatekintés: Snowboard Diákolimpia és Night Race

2006.02.13. Molnár Kata

Visszatekintés:  Snowboard Diákolimpia és Night Race Kiváló pályák, kellő mennyiségű hó, több mint 100 versenyző, és jó hangulat garantálta az első hazai Snowboard Diákolimpia és Night Race sikerét, mely a Magyar Snowboard Szövetség és a Ringier Events égisze alatt került megrendezésre.
Február első hétvégéjén az ifi hódeszkásoké volt a terep az elmúlt egy évben előnyére változott mátraszentistváni síparkban.

Itt mindenképpen meg kell említenünk, hogy a szerencsésen csapadékos és hűvös völgyben immár hat hóágyúval is fújják a természetes hóval borított pályákat. Mindezt ötvözve a szervezők 20 méter hosszú kickert, és egy közel négy méter magas kornert építettek, de ide költöztek a Slide Park korlátok a Normafáról, és újabbak is beépültek. Ami a felhozatalt illeti, a zsűri és a szervezők nagy örömére sok, eddig ismeretlen "csiszolatlan gyémánt" is megmutatta magát. Vagyis: van jövője a hazai snowboardnak!

A két napos verseny első napja az amatőr jam volt. A harmadik generációt képviselő, 8-18 év közötti versenyzők alpesi szakosztályban és freestyle-ban nevezhettek. Alpesiben giant slalom, freestyle-ban slope style illetve sí volt a kínálat. Snowboardosnak nincs ellensége, csak a a köd. És ahogy Murphy nagykönyvében meg van írva, a köd le is szállt a völgybe a slope style futamok idejére, bár ez nem befolyásolta a nagy esélyeseket a papírforma szerinti remek teljesítményben.

A diákolimpiáról nem hiányozhattak a hazai snowboard-élet jól ismert arcai sem, ők a szombat esti Magyar Kupa (Night Race) futamokon indultak. A slope stlye és a látványos parallel giant slalom versenyszámokban olyan nevek tűntek fel a reflektorok fényében, mint a tizenhétszeres magyar alpine bajnok, Európa Kupa 3.-ik Lovász Laura. Az alpesiek hazai number one-ja egyébként - sajnálatos módon - egy ponttal csúszott le az olimpiai részvétel lehetőségéről. A hókirálynő közeli tervei között egyelőre az oktatás szerepel, de hozzátette: amint lehetősége van, folytatja tovább a versenyzést.

A profi freestyle-osok, Liptay Dávid "Dave", és Lotfi Peiman a Methal Brothers SC nevében egy különdíjat is átadtak az általuk legjobbnak ítélt fiatalnak, aki egyhetes tréningre velük tarthat február végén.

A Mátraszentistvánban lezajlott első Snowboard Diákolimpia látványos, nagyon jó hangulatú versenyként jegyezte be magát a hazai extrém sportesemények közé. Megmozgatva a magyar snowboard utánpótlás apraja-nagyját, jó volt látni, hogy néhány fiatal már jobban bánik a hódeszkával, mint a szorzótáblával. A kísérő programok (színpadi programok, Burton snowboard teszt, esti hütte partyk) színesebbé tették a hétvégét, amely többszáz érdeklődőt csábított a sípályák mellé. A szervezők ígéretei szerint jövőre, ha olimpiát nem is, diákolimpiát mindenképpen rendeznek az új snowboard generációnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.