Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ma van az 50. havas szezonnap Dobogókőn!

2006.02.13. | Szerző: Bata Attila
A mai nap különlegesnek számít az idei dobogókői szezonban. Ugyanis a mai napon a síterep elérte az 50. szezonnapját a 2005/2006-os évadban.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A teljes (különböző nehézségű pályákat magába foglaló) pályarendszerrel való nyitva tartott napok számát tekintve idén ezzel az országban elsőként érték el a bűvös ötvenes számot.

A pályák teljes hossza jelenleg 2150 méter, de jövőre egy teljesen új, kék pálya átadásával eléri a 4 km-es hosszúságot. Köszönhetően a decemberi kb. 50 cm-es hónak és a hideg időjárásnak a december 19-i nyitás óta szinte folyamatosan üzemelnek. Zárva mindössze december 25-én (karácsony), december 28-án (eső), és január első pár napján (esős meleg idő) voltak. Ez az eredmény Dobogókőn szintén köszönhető azoknak a hódepóknak, amiket a közeli parkolóból szállítottak a sípályák tetejére, hogy esténként onnan pótolják a lesíelt hóréteget.

Az előző heti országos havazásoknak köszönhetően remélhetőleg további jubileum ünnepelhető a szezonnapok számát tekintve mind Dobogókőn, mind az ország más síterepein.

A ratrakkal kezelt pályákon jelenleg 60-80 cm közötti a hóvastagság, ami az erdőben sok helyen a 100 cm-t is eléri, így a pályán kívüli (off-piste) csúszásokhoz is igen kedvezőek a körülmények. Hétköznapokon sorbanállás szinte egyáltalán nincsen.

Bővebb információ:
www.dobogokosi.hu webcímen, vagy a 06-30-852-03-40-es telefonszámon.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »