Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ma van az 50. havas szezonnap Dobogókőn!

2006.02.13. Bata Attila

A mai nap különlegesnek számít az idei dobogókői szezonban. Ugyanis a mai napon a síterep elérte az 50. szezonnapját a 2005/2006-os évadban.
A teljes (különböző nehézségű pályákat magába foglaló) pályarendszerrel való nyitva tartott napok számát tekintve idén ezzel az országban elsőként érték el a bűvös ötvenes számot.

A pályák teljes hossza jelenleg 2150 méter, de jövőre egy teljesen új, kék pálya átadásával eléri a 4 km-es hosszúságot. Köszönhetően a decemberi kb. 50 cm-es hónak és a hideg időjárásnak a december 19-i nyitás óta szinte folyamatosan üzemelnek. Zárva mindössze december 25-én (karácsony), december 28-án (eső), és január első pár napján (esős meleg idő) voltak. Ez az eredmény Dobogókőn szintén köszönhető azoknak a hódepóknak, amiket a közeli parkolóból szállítottak a sípályák tetejére, hogy esténként onnan pótolják a lesíelt hóréteget.

Az előző heti országos havazásoknak köszönhetően remélhetőleg további jubileum ünnepelhető a szezonnapok számát tekintve mind Dobogókőn, mind az ország más síterepein.

A ratrakkal kezelt pályákon jelenleg 60-80 cm közötti a hóvastagság, ami az erdőben sok helyen a 100 cm-t is eléri, így a pályán kívüli (off-piste) csúszásokhoz is igen kedvezőek a körülmények. Hétköznapokon sorbanállás szinte egyáltalán nincsen.

Bővebb információ:
www.dobogokosi.hu webcímen, vagy a 06-30-852-03-40-es telefonszámon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.