Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Dobogókő
Hozzáadás a kedvencekhez
A felvonót lebontották, a síterep megszűnt.
SÍTEREP ADATOK
Magasság 510 - 680 m
Szintkülönbség 170 m
Sípályák hossza 2,7 km
Liftek száma 1
1,5 km
1 km
200 m
Húzólift
1
Budapest: 40 km, 49 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.5 (384)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A dobogókői sípálya már nem működik, a sífelvonó oszlopai még állnak, de a drótkötélpályát és a fordítókorongot lebontották.

Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő sípálya a Pilisben, a távolság az Árpád-hídtól mindössze 30 km. A trianoni Magyarország első sípályája volt, amely 1923 óta szolgálta síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes Vendéglőtől pár lépésre található a sípálya kiindulópontja. Meredek szakasszal indul a pálya, az alsó részen található egy lankásabb szakasz. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működött a 624 méter hosszú tányéros sífelvonó.

Megközelítés
Dobogókő jól karbantartott műúton közelíthető meg autóval Pomáz, Pilisvörösvár vagy Esztergom felől. Menetrend szerinti autóbusz a pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból közlekedik Dobogókőre.

Vendéglátás
A sípálya tetején a Makovecz Zsindelyes házban melegedő, nyílt tüzű kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelés, túrázás után melegedésre vágyó embereket. A vendéglőt 2022-ben felújították, részletek ebben a cikkben.

Jutaszállás
Dobogókőn, a régi sípálya felső állomásánál 7 db fűthető, így egész évben foglalható szállásként működő hangulatos jurta található. Egy jurtában 8 fő kényelmes szállása biztosítható. Étkezési lehetőség a közvetlenül a jurták mellett található Zsindelyes Vendéglőben.

Kiránduló útvonalak turistáknak, sítúrázóknak, sífutóknak
A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, ezeket már nem gondozzák.
Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra-utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak sincs már kezelője.

Alapítvány: adja adója 1%-át a sísportnak!
A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány adószáma: 18666777-1-13
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
14°C
25°C
Holnap
16°C
25°C
Holnapután
15°C
27°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.