Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Dobogókő Magyarország

Síterep adatok
Magasság
510 - 680 m
Szintkülönbség
170 m
Sípályák hossza
2,7 km
Liftek száma
1
1
1,5 km
1 km
200 m
Budapest: 40 km, 49 perc Útvonalterv
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
16°C
21°C
13°C
16°C
14°C
19°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Dobogókő - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
A dobogókői sípálya a 2021/22 szezonban nem üzemel, a húzóliftet leszerelték. A következő szezonra egy ülőlift építését és további fejlesztéseket terveznek itt.

Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő síközpont a Pilisben, egyben a trianoni Magyarország első sípályája volt, amely már 1923 óta szolgálta síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a sípálya kiindulópontja. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működött a 624 méter hosszú tányéros sífelvonó. A kezdők részére a 7. oszlopnál egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhattak. Szánkósok számára a sípálya használata balesetveszélyes, ezért tilos! Számukra egy külön lejtő van kijelölve, amely a Dobogókő első parkolója melletti erdőben található.

A sípálya megközelítése
Dobogókőn található Budapesthez legközelebb felvonós sípálya - távolsága az Árpád-hídtól mindössze 30 km. Dobogókő jól karbantartott műúton könnyedén megközelíthető autóval Pomáz, Pilisvörösvár vagy Esztergom felől. Menetrend szerinti autóbusz a pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból közlekedik Dobogókőre.

Vendéglátás:
A sípálya tetején a Makovecz zsindelyes házban melegedő, nyílt tüzű kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelés, túrázás után melegedésre vágyó embereket. A vendéglőt 2021-ben felújítják, bővítik.

Szállás:
A Zsindelyes Vendégháztól és a sífelvonó felső állomásától mindössze néhány méterre fűthető jurták biztosítanak pályaszállást, vizes blokkal.

Kiránduló és sífutó útvonalak
A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, jelenleg ezeket nem igazán gondozzák.
Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak nincs kezelője.

Alapítvány: adja adója 1%-át a sísportnak!
A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány adószáma: 18666777-1-13
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »