Menü ≡

  Dobogókő Magyarország

Síterep adatok
Magasság
510 - 680 m
Szintkülönbség
170 m
Sípályák hossza
2,7 km
Liftek száma
1
1
1,5 km
1 km
200 m
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 40 km, 52 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 6000 Ft    Gyerek napijegy: 5000 Ft    Kedvezményes síbérlet
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
2°C
9°C
3°C
8°C
4°C
10°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő síközpont, egyben a trianoni Magyarország első sípályája, amely 1923 óta szolgálja síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a sípályák kiindulópontja. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működik a sípályákat kiszolgáló 624 méter hosszú tányéros sífelvonó. A kezdők részére a 7. oszlopnál egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhatnak.

Jegyárak

Forint
Hétfő - Csütörtök
Péntek - Vasárnap
1 felvonás
400 Ft
500 Ft
10/15 menet
3.000 Ft / 15 menet
3.000 Ft / 10 menet
napijegy
3.500 Ft
4.000 Ft
napijegy 14 éves korig
2.500 Ft
3.000 Ft

Sípályák

  • 1. pálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 178 m - a felső része meredek, csak gyakorlott sízőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges.
  • 2. pálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 178 m - a felső része erdei szerpentin út, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. A pálya alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas. Figyelem! Ezen pálya felső szakasza nem használható!
Néhány betartandó szabály:
  • A felvonó csak megfelelő sítudással/snowboardtudással használható. Kérjük, ameddig nem elég biztos a léctartása (első néhány óra, esetleg nap) addig felvonó nélkül gyakoroljon!
  • A felvonóból kiesés esetén a vonszolót azonnal el kell engedni és a nyomvonalát a lehető leggyorsabban pálya irányában elhagyni. Visszakapaszkodás nem megengedett!
  • A tányéros felvonó húzólift, egyenes lábakkal párhuzamos léctartással használható, ráülni, szlalomozni nem lehet.
  • Dohányzás a sípálya egész területén szigorúan tilos!
  • Szánkóval vagy kutyával a sípálya területére lépni tilos. Ennek értelmében a pálya tetejére, nézelődéshez sem hozható be szánkó, hiszen egy véletlen elszabaduló szánkó komoly balesetveszélyt okozhat!
Sífelszerelés, oktatás:
Sífelszerelés bérlése a sífelvonó felső állomásától néhány lépésre található zöld faházban lehetséges.

Szállás: A Zsindelyes Vendégháztól és a sífelvonó felső állomásától mindössze néhány méterre fűthető jurták biztosítanak pályaszállást.

Vendéglátás:
A sípálya tetején a Makovecz zsindelyes házban melegedő, nyílt tüzű kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelésben elfáradt és a sétálásban átfagyott embereket.

A sípálya megközelítése
Dobogókőn található Budapesthez legközelebb felvonós sípálya - távolsága az Árpád-hídtól mindössze 30 km. Dobogókő jól karbantartott műúton könnyedén megközelíthető autóval Pomáz, Pilisvörösvár vagy Esztergom felől. Menetrend szerinti autóbusz a pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból közlekedik Dobogókőre.

Szánkópálya
Szánkósok számára a sípálya használata balesetveszélyes, ezért tilos! Számukra egy külön lejtő van kijelölve, amely a Dobogókő első parkolója melletti erdőben található.

Kiránduló és sífutó útvonalak
A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, jelenleg ezeket nem igazán gondozzák.
Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak nincs kezelője.

Alapítvány: adja adója 1%-át a sísportnak!
A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány adószáma: 18666777-1-13
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »