Magyarország
Dobogókő
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 510 - 680 m
Szintkülönbség 170 m
Sípályák hossza 2,7 km
Liftek száma 1
1,5 km
1 km
200 m
Húzólift
1
Budapest: 40 km, 48 perc Útvonalterv
Értékelés:
2.5 (386)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
A dobogókői sípálya jelenleg nem működik, a sífelvonó oszlopai még állnak, de a drótkötélpályát és a fordítókorongot lebontották. A közeljövőben ülőlift építését, hóágyúrendszer üzembe helyezését és további fejlesztéseket terveznek itt.

Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő sípálya a Pilisben, a távolság az Árpád-hídtól mindössze 30 km. A trianoni Magyarország első sípályája volt, amely 1923 óta szolgálta síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes Vendéglőtől pár lépésre található a sípálya kiindulópontja. Meredek szakasszal indul a pálya, az alsó részen található egy lankásabb szakasz, ahol a kezdők tudtak gyakorolni, számukra a 7. oszlopnál egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működött a 624 méter hosszú tányéros sífelvonó.
Szánkósok számára a sípálya használata balesetveszélyes, ezért tilos! Számukra egy külön lejtő van kijelölve, amely a Dobogókő első parkolója melletti erdőben található.

A sípálya megközelítése
Dobogókő jól karbantartott műúton közelíthető meg autóval Pomáz, Pilisvörösvár vagy Esztergom felől. Menetrend szerinti autóbusz a pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból közlekedik Dobogókőre.

Vendéglátás:
A sípálya tetején a Makovecz Zsindelyes házban melegedő, nyílt tüzű kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelés, túrázás után melegedésre vágyó embereket. A vendéglőt 2022-ben felújították, kibővítették.

Szállás:
A Zsindelyes Vendégháztól és a sífelvonó egykori felső állomásától mindössze néhány méterre fűthető jurták biztosítanak pályaszállást, vizes blokkal.

Kiránduló és sífutó útvonalak
A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, ezeket már nem gondozzák.
Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra-utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak sincs már kezelője.

Alapítvány: adja adója 1%-át a sísportnak!
A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány adószáma: 18666777-1-13
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
8°C
13°C
Holnap
5°C
14°C
Holnapután
2°C
9°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
FOTÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.