Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

hohohóember
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.03.06.
Mi márc. 1-én voltunk Dobogókőn (két gyerek és én, az apjuk). Ragyogóan sütött a nap, az elején még a felső részen is egy kicsit érzékelhető volt, hogy másfél napja kezelték a pályát. Délutánra már erősen megkopott, viszont - dobogókői mértékkel mérve - nem volt túl buckás (egy héttel korábban már síeltünk itt egyszer, akkor brutálisan buckás volt, de erőnléti edzésnek nagyon jó volt). Az erdei szerpentinnél csak a kanyarok koptak ki, egyébként jó volt a hó. Az alsó részen szerintem egészen elfogadható volt a pálya minősége, csak a felvonó előtt kopott ki a pálya. Összességében jót síeltünk, a gyerekek élvezték. Aki inkább elfáradni szeretne, illetve megérinti a "retroérzés", és nem élménysíelni szeretne, valamint már tud valamennyire síelni, annak kiváló.
Külön ki kell emelnem, hogy a zsindelyesben nagyon segítőkész volt az eladónő.
Másnap Eplénybe mentünk. Az volt az érdekes, hogy a fekete pályák minősége egyáltalán nem volt jobb mint Dobogókőn a meredek rész, bár Eplényben is elromlott a ratrak, így nem kezelték a meredek pályákat.
IMG-42511.jpg
samuu
8 élménybeszámolót írt
8
8 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.03.04.
Tegnap délután 32 év után síeltem újra itt.
Olyan volt, mintha időutazáson lennék. A pálya, a felvonó, az étterem és a parkoló sem változott semmit. Félretéve a nosztalgiát a pályakezeléssel azért valami történhetett, mert régen a felső rész pár nap alatt használhatatlanná vált. Kikopott részek persze most is voltak, de kővel nem találkoztam, még a nagy sziklával sem. Bő három óra alatt 18 kör jött össze némi sorállás mellett, ez régen se ment jobban. Itt nem csak csúszkálni, síelni is lehet. Erőnléti edzésként komolyabb síterepekkel is összevethető, még ha síélményben nem is.
Konrád Leo
28 élménybeszámolót írt
28
7 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.03.03.
Mintha sok kiránduló a szép időben kedvet kapott volna az impozáns sípálya látványától, mert egymás után érkeztek a félig beöltözött, farmernadrágos sízők. Működött a sí kölcsönző, gondolom felkaptak egy- két cuccot, aztán irány a pálya. Gurultak is rendesen a hegyoldalban. A múlt szombaton jobb volt a meredek rész állapota, ma már kissé kopottasnak tűnt. Szinte tömegek síeltek Dobogókőn, szabályos kis sor alakult ki a felvonó előtt. Emlékeim szerint 2009 februárjában volt ilyen hangulatos kis "invázió" utoljára. Tényleg jó lenne a kezdők számára megkönnyíteni a lejutást, az alsó lankás részre, szerintem egy kényelmes erdei síút elég is lenne. Több száz km turistaút van a Pilisben, nem értem, hogy egy síútvonal elkészítése miért veszélyezteti a nemzeti park értékeit. Persze hóágyúzni azt is kéne...
Ami nagyon fontos, hogy Dobogókő a fővárosból (Kelenföld) csak 50 km utazást jelent, kényelmesen 1 óra autózás.

ui: továbbra sem jegesedik a pálya, bucka, kopás előfordul.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Puskás András
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.03.01.
Hali!
Hat év után tegnap, azaz 2018.02.28-án ismét síeltem egy kicsit a Dobogókő-i sípályán.
Vegyes érzelmekkel érkeztem, és így is távoztam.
Rendkívül díjazom és értékelem a pálya üzemeltetők és karbantartók, a személyzet munkáját, de csodát ne várjon senki.
Hó valóban van pályán kívül ahová nem igen lehet kimenni, és a pályán is, amin járt a ratrak.
De megítélésem szerint az a pár ratrakolás, inkább pálya "simítgatás", mint tömörítés, hisz nincs kifagyott pálya alap, de az is inkább a lankás részen, mert a meredek a ratraknak komoly kihívást jelent, így az a rész ...
Ebből adódóan a meredeken egy erősebb kanyarnál máris jött elő minden, nem mondom, hogy kövek, hanem inkább fagyott rög darabok, sajnos az alsó részen is csak komótosan volt szabad kanyarodni.
Ez mind így teljesen logikus és természetes, hisz pár ratrakolással nem lehet kiváló állapotokat létrehozni, így az hogy 50 cm hó és ratrakolva a pálya a egyeseknek elég félrevezető lehet, aztán a síelés közben meg végén csak teszik a sértődött, meg lesajnáló megjegyzéseket, és indokolatlanul "bántják" a síterepet.
A leírtakból adódóan többségében a meredek rész szélén lezúdultam, aztán amikor már ott sem láttam úgymond egybefüggő "fehérséget", meg ebédeltem a Zsindelyesben és vegyes érzelmekkel távoztam, hogy sajnos megint csak egy rövid időt tudtam jót síelni Dobogókőn, ha tovább maradok csak feleslegesen mérgelődtem volna.
Hajrá Dobogókő, talán eljön az idő amikor egy egész napot, vagy többet ki tudok síelni élvezettel.
IMG-1115.JPG
IMG-1116.JPG
IMG-1117.JPG
IMG-1145.JPG
IMG-1146.JPG
IMG-1149.JPG
Image-1.png
Image-2.jpg
Konrád Leo
28 élménybeszámolót írt
28
7 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.02.24.
Napsütésben, szuper pályával indult ma 10.00- kor Dobogókő. Dél körül néhány kavics előjött már, de még mindig nagyon jól lehetett csúszni. Fent a nézelődőkre és a szánkósokra vigyázni kell- autóval jövet, menet a bekötőúton is!
P1400446.JPG
P1400456.JPG
P1400467.JPG
P1400468.JPG
P1400473.JPG
P1400474.JPG
P1400453.JPG
Konrád Leo
28 élménybeszámolót írt
28
7 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.02.23.
Dobogókőnek különleges hangulata van, mindamellett, hogy tudományos alapon van használva és kezelve a pálya:-) A mai napon szépen szállingózott a hó és ami még fontosabb, hogy nagyon jó minőségű, szinte harapni lehet a természetes havat- én is majdnem beleharaptam, mert azért a meredeken technikás a pálya. Különleges élmény ezen a természetes havon csúszni. Jelenleg nem jegesedik, viszont a meredeken buckásodik és helyenként a fű is kilátszik, de kikerülhető. Nagyítóval sem találtam fagyott rögöt, talán ez a varázsa a hóágyú mentes síterepnek. Úgy láttam a ratrakot javították- nem tudom a meredeken mennyire hatásos a gép, de ha a lecsúszott havat visszatolja, akkor már rendben lesz. Nyitásra azért már voltak sízők, a parkoló is megtelt. Tömegről természetesen nem beszélhetünk. Ezt a pályát úgy kell használni, hogy a meredek felső rész a technikai fejlesztő, az alsó lankás pedig az élvezeti, gyorsasági szakasz. Minden esetre itt lehet érezni, hogy sportol az ember fia. Aki könnyed csúszkálásra vágyik, az talán csalódni fog, de annak ott van Visegrád. Nekem ma a 2 óra csúszás Dobogókőn, szuper feltöltődést jelentett.
szadrienn
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.02.23.
Sziasztok,

Tegnap voltunk:) Fantasztikus élmény volt nekünk. Fantasztikus kilátás, Duna, erdei pálya, igazi hó, ratrakmentes pálya, buckák, régi felvonó, a sok profi nem fancy felszereléssel, Janibával (84 évesen síel!) Nagy élmény volt. Max. 10 síelő. (Mi voltunk A kezdők, akik a pályán középen is ücsörögtek, vagy álldogálltak (bocsánat) vagy Janibával beszélgettek és akik lesétálták a felső 2/3-ot... :) )

+ olcsó jegy + gyömbértea a kandalló mellett.

:) Sok helyen jártam már a világban... de a tegnapi fantasztikus volt Dobogókőn.
Üdv, Adrienn
IMG-7714.JPG
IMG-7726.JPG
IMG-7710.JPG
pálinkás
41 élménybeszámolót írt
41
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.02.22.
Mi is voltunk ma Dobogókőn. Az az igazság, hogy príma a hó minősége odafenn.
Szerintem a pálya is rendben van, elég sok a hó rajta. Bár egy-két tenyérnyi folton itt-ott kilátszik a talaj, de ezek simán kerülhetők. Követ nem láttunk, egyszer valami ugyan koppant a talpam alatt, de valószínűleg csak egy kifordult jégdarab lehetett, mert teljesen karcolásmentes léccel jöttem haza.
Persze buckás, de milyen legyen ilyen körülmények között? Nincsenek fél méteres hó-jég dombok, nincsenek kijegesedett kádak vagy kemény bordák a pályán. Egy zsúfoltabb osztrák terepen délután már ennél durvábban néz ki a lejtő.
Legalább lehet gyakorolni, fejleszteni a technikát, mi élveztük, nagyon jókat csúsztunk.

És négy-öt embernél többet egyszerre nem láttunk a pályán - na jó, egyszer föntről összeszámoltunk 8 sízőt, de az már tényleg tömegnek számított. Egyszer sem vártunk a liftnél, folyamatosan tudtunk pörögni - 3 óra alatt mentünk 15 kört.
Szóval, ha ez az ára, hogy nincs tömeg, akkor csak továbbra se ratrakoljanak. Meg egyébként se, tessék megtanulni sízni :)
ttamas1028
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.02.19.
Sajnos a vasárnapra tervezett bánkúti síelésünk meghiúsult, így osztottunk szoroztunk és nekivágtunk Dobogókőnek! (Esztergomiak vagyunk)
11-re érkeztünk, szombaton nem sokan lehettek, mivel egy bucka se volt a pályán, az erdei úton pedig mi húztuk az első köröket. (Itt egyetlen helyen kell figyelni, mivel az erdészet nem vágta elég szélesen ki a kidőlt fát.)

A pálya tökéletes volt, egyedül 2-3 fele kezdett minimálisan buckásodni a meredek résznél.
Alul is van bőven hó, itt aztán meglehetett engedni.
Az alsó rész jobb oldalán pedig szűz havazni is lehetett.

Ha bejön az előrejelzés és esik még egy kicsi, illetve újra lesz ratrakolva a pálya, hétvégén biztos ismét megyünk!

Sor sose volt, egész nap maximum 50-en lehettünk, ami azért picit lehangoló.

Kívánom a legjobbakat!
Nagyon jól éreztük magunk!
Mácsai Tomi
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2018.02.17.
Jót síeltünk ma a puha természetes havon.
Igaz, hogy csak 20-25 cm a hóvastagság, de hála a fűvel borított, nagy mértékben kő- és sziklamentesített pályaalapnak és a minimális terheltségnek a pálya így sem jegesedett, legfeljebb az enyhe buckásodás foghatott volna ki a kevésbé technikás síelőkön. Belőlük azonban nem sokat láttam a hétvége ellenére sem. Sok ismerős arc volt viszont, akik tudják, hogy 20-25 cm mellett is lehet élvezetes Dobogókőn a síelés, ugyanakkor tapasztalat, hogy aki nem ismeri a pálya egyéb adottságait (fent említett korábbi kő- és sziklamentesítés, relatív alacsony felvonókapacitásból eredő minimális pályaterheltség), az elriad a cm adattól, tudván, hogy egyes pályák 50-60 cm mellett is ki tudnak jegesedni.. Igen.. de ott nagyságrendileg nagyobb az egy hektár síterületre jutó pályahasználó.. Szóval nem azt mondom, hogy a 25 cm hóvastagság ideális, már csak azért sem, mert ez a határa annak, hogy ratrakkal értelmesen kezelni lehessen a pályát (emiatt is lett csak részben ratrakolva), de ha valaki nem ijed meg attól, hogy nem tükörsimára ratrakolt fagyott technikai havon, hanem a puhább és buckásodásra jobban, jegesedésre kevésbé hajlamos természetes havon síeljen, annak bátran merem most is ajánalni Dobogókőt. Tömeg a hétvége ellenére sem volt, sorban állni egyáltalán nem kellett.
IMG-20180217-100410.jpg
IMG-20180217-100558.jpg
IMG-20180217-100607.jpg
IMG-20180217-100709.jpg
IMG-20180217-100730.jpg
IMG-20180217-095723-1.jpg
TZoli
48 élménybeszámolót írt
48
20 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2017.01.31.
Összejött! A mai napon sikerült kipróbálni a Dobogókői Sícentrumban első alkalommal meghirdetett Munka előtti reggeli síelés-t.
Kb 40 perc alatt értem fel a Széll Kálmán térről a sípálya parkolójába. Ködös, borongós idő volt, valami csapadék is potyogott, hazafelé derült ki, hogy bizony ónos eső is esett. A városban -5 fok volt, ami kifelé egyre jobban süllyedt, -8 – ig. Az úton 7 óra körül már elég jelentős szembe forgalom volt, főként Pomáz felől volt összefüggő kocsisor. De odafelé jóval kevesebb kocsi ment, simán lehetett haladni. Az út a dobogókői elágazásig teljesen rendben volt, utána már elehetett találkozni itt-ott kisebb havas részekkel. A Dobogókői nagy parkoló után viszont már nincsen takarítva, de téli gumival simán járható.
A környék teljesen hófehér. Hó, zúzmara a fákon és halvány tejes köd. Majdnem, mintha habos tortába lennék benne. Még vagy 3 kocsi érkezik, fél8, vagyunk kb 5-en, készülődünk.
Mint ahogy a honlapon írják: Hogy a munka is jobban csússzon, Korai Síöröm! Laci, a főnök megy le a felvonó aljához, fent is készülődnek, intenek, hogy mindjárt indul.
„Ajánljuk gyakorló sízőknek, akik aznap még sport után teljes munkaidőben dolgozni is mennek.” Hát igen. A teteje egy kicsit kihívás. Meredek, az egyik fele lejegesedett, a másik felén a fű meg ágak itt-ott kilátszanak. De hó az van rajta azért bőven, síelhető. Ha valaki mégis féltené a lécét, a kölcsönzőnél vannak kirakva kövezős lécek, szabadon lehet közülük válogatni. Keményen kell tartani a sít, az első körök küzdelmesek, de aztán kitapasztaljuk, rájövünk a meredeken is a jó útra. Lejjebb igazi élmény sízés. Alaposan letömörített természetes hó, pirosról érkező lankás kék pálya, néhol változatos ”hullámokkal”. Ha valaki nem akarja többször bevállalni a meredeket, a felvonón a 7. oszlop után ki lehet menni a pályára. Akkor tiszta kéken lehet pörögni. Felváltva körözök, hol teljes kört, élvezve a lejtő adta sebességet, hol csak kisebb kör pihentetőnek. Így már igazán változatosra sikeredik a reggel.
Fél10-kor még egy utolsó kör, aztán felmegyünk a Zsindelyesbe. A Makovecz Imre tervei alapján épített vendégházban igazán hangulatosra sikerül a reggeli. Letelepedek a kandallóhoz, lábam fázósan nyújtom ki a tűz mellé. A pad másik felén egy korom fekete cica dorombol. Kirándulók érkeznek, beszélgetnek. Nézem az ablakon kint a téli tájat, kapjuk a virslit, kortyolgatom a forró teát. De sajnos menni kell dolgozni.
20170131DobogokoJurtaHazak.jpg
20170131DobogokoFele.jpg
20170131DobogokoFele1.jpg
20170131DobogokoFele2.jpg
20170131DobogokoFelvono.jpg
20170131DobogokoNyitas.jpg
20170131DobogokoLecek.jpg
20170131DobogokoFent.jpg
20170131DobogokoLent.jpg
20170131Dobogoko7oszlopKijarat.jpg
20170131DobogokoSzivcsakra.jpg
20170131DobogokoKandallo.jpg
20170131DobogokoReggeli.jpg
Trailrider
24 élménybeszámolót írt
24
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2014.01.30.
Friss élményekből sajnos nem táplálkozhatok, mivel idén Dobogókőn még nem esett síeléshez elegendő hó. Igen, itt csak akkor lehet csúszni, ha Holle anyó kegyes hozzánk. Minimális erőforrásokból, minimális személyzettel dolgozó kis pálya.
Kezdőknek nem ajánlott, mivel legalább az első körben le kell jutni a piros, vagy inkább bordó pályán.
Van egy hosszabb elkerülő is, de az sajnos nincs rendesen kiépítve. Túl keskeny, nem kezelt, egy részén gyakorlatilag egy szűk vályú. Aki itt hóekével fékezne, az inkább neki se vágjon!
Aki viszont már tud síelni, annak egy fél napos csúszásra jó élmény. Hétvégi fél napos, munka előtti, vagy utáni csúszásokra tökéletes, főleg, ha a visegrádinál meredekebb, technikásabb terepre vágyik az ember. A meredekség miatt hamar előkerülnek a buckák is, így garantáltan megdolgoztat. Kevés olyan terep van ráadásul, ahol freerideolni is lehet, márpedig itt lehet. Szerencsére pont a pálya mellett alig van aljnövényzet, a fák pedig elég nagyok ahhoz, hogy bőven legyen tér közöttük.
A tányéros felvonó kimondottan kényelmes, és jó gyorsan lehet vele pörgetni a köröket, ez talán annak is köszönhető, hogy nincs a terepnek óriási forgalma, így a sorbanállás is minimális. 3000-3500 Ft között benzinnel együtt kijön egy fél nap, ami kimondottan jónak mondható, a Zsindelyesben ráadásul nagyon jó a kajaválaszték és korrektek az árak. A közepes osztályzatot a pálya csak a szerény adottságai miatt kapta.
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2013.02.20.
Mai síelésem alkalmával Dobogókőt látogattam meg. A délelőttöt a Mátrában a délutánt itt töltöttem. Könnyen feljutottam ,az utak takarítva és még a jegyszedő emberkék is elmaradtak. A parkolóban talán ha 10 autó de mint később kiderült az nem mind síelő volt. Jegyvásárlási szándékommal érdeklődve elmondták,hogy azt a pálya alján tehetem meg. Na jó, legalább addig tesztelhetem a pályát és ha nem tetszik csak egymenetes bérletet veszek. De erről szó sem volt hisz nem ezért jöttem hanem egy kellemes síelésért amit meg is kaptam. A hegytetőn megállva és lenézve üres pálya tárult elém. 1-2 kép elkészítése után irány a lejtő. Lent aztán annak a rendje és módja szerint megvettem a 10 menetes bérletet-ami hétköznap lévén 15 menetre szól. Mondhatnám hogy "sajnos" nem tudtam kihasználni de erről szó sincs. A kihasználatlanság oka az az ,hogy többször is szépen elbeszélgettem az időt a helyi erőkkel akikben nagyszerű és fanatikus síelőket ismertem meg. A kölcsönös pálinkakínálat sem maradhatott el. A pályára visszatérve hihetetlen hogy mennyire kongott az ürességtől ráadásul ez annak a tekintetében igazán különös hogy Budapest széle csupán 20 percnyire van. Az itt eltöltött rövid időben rajtam kívül talán h 8-10 ember síelt. Magán a pályán és a környéken is bőségesen van hó. Igaz ma a felső rész meg volt túrva,buckásítva a friss hónak köszönhetően-de ez nem okozott gondot- lejjebb viszont vattacukor puhaságú sima rész volt. A felvonó sem mai gyerek de tökéletesen teszi a dolgát. A zsindelyes büfében nagyon finom a tárkonyos vadraguleves a személyzet mosolygós,vendégbarát. Szerintem a mai "tömegtől" jóval többet érdemel Dobogókő !! Budapestiek és környékiek :lécre fel !!
SDC13777.JPG
SDC13778.JPG
SDC13779.JPG
SDC13780.JPG
SDC13781.JPG
SDC13782.JPG
SDC13788.JPG
SDC13783.JPG
SDC13785.JPG
SDC13786.JPG
SDC13787.JPG
SDC13789.JPG
Rera
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2013.01.18.
"Privát tradícióm" őrizve tömegközlekedtem (visszafelé kocsival hoztak, itt is köszönet érte), így 9.02-kor szálltam le a buszról. A Zsindelyesben megtudtam, hogy az első "turnus" már reggel 7 óta tapossa a pálya alsó részét, mi a meredeket kapjuk. Összesen körülbelül 15-en vállaltuk a feladatot. A kövezős lécem (huh, nagyzolok, szóval a régit) felcsatoltam, s irány a munka! Közben beszélgettünk, nevetgéltünk -- később már nem annyira: fájt a lábunk, kinek a vádlija, kinek a combja, jó kis bemelegítés! :-) Volt egy idősebb úr, aki már a második kört taposta, amikor én az elsőt (és így is lehagyott) -- mint megtudtam, ő profi ebben a "sportágban": a ratrak előtti korszakban kezdte. :-) Fél 12-kor viszont becsekkolhattunk a tányérosnál, és 4-ig ingyen csúszhattunk, mi, "pályamunkások". Déltől kicsit megszaporodtunk, de még így is kevesen voltunk. Én többször választottam a szűzhavas erdei utat, nyammm! Egész nap zuhogott a hó, ami nagyon jót tett a lábbal kezelt pályának: nincs jég, föld, fű, kő, csak sok-sok fehérség! HA ma este erre még ráratrakolnak (ahogyan Laci, az üzemeltető ígérte), akkor holnap ideális körülmények között síelhet, aki Dobogókőre megy!!! És még a nap is sütni fog. :-)
IMG-0015.JPG
IMG-0016.JPG
IMG-0018.JPG
IMG-0023.JPG
IMG-0020.JPG
IMG-0030.JPG
IMG-0043.JPG
IMG-0045.JPG
IMG-0051.JPG
IMG-0057.JPG
TZoli
48 élménybeszámolót írt
48
20 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.20.
Ma délután itt síeltünk. A 11-esről az út száraz, jól járható. Kissé borús, de szélmentes, kellemes idő, nedves, tapadós hóval.
A felső, induló szakasz valóban elég meredek. Nem lenne ezzel semmi gond, elég széles ahhoz, hogy szerintem kezdők is le tudják gyűrni, azonban délutánra már nagyon csúnyán összetúrták. Így földdel keveredett havas buckák közti jeges gödrök alakultak ki, ami kezdő számára azért kihívás. Viszont a felvonón a 7-es tartó oszlop után ki lehet szállni még a meredek rész előtt, és így a lerövidített részen, ami lankás és széles, kezdőknek ideálisan is nagyon jól lehet pörögni.
Szerintem haladóknak viszont nagyon kellemes hely. Semmi tömeg, élvezetes pálya, kidőlésig lehet pörögni.
Az egésznek van egy hangulata. Nem tudom, hogy a Makovecz tervezte, nyárs sütős-kandallós Zsindelyes teszi-e, de nagyon hangulatos az egész hely. Biztos, hogy vissza fogunk ide menni, ha az időjárás nem tesz lehetővé több síelést ebben a szezonban, akkor tavasszal kirándulni.
20120220Dobogoko-017b.jpg
20120220Dobogoko-018b.jpg
20120220Dobogoko-008b.jpg
20120220Dobogoko-026b.jpg
20120220Dobogoko-014b.jpg
20120220Dobogoko-015b.jpg
rockenstein
24 élménybeszámolót írt
24
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.19.
Tegnap végre eljutottam Dobogókőre, az idei szezonban először, és az időjárást elnézve egyben utoljára. Olvasom a pálya állapotáról szóló beszámolókat, szokás szerint vannak elégedetlenek, és vannak a megszállott Dobogókő-fanok. Én inkább az utóbbihoz sorolom magam, ezért nem okozott csalódást a pálya tegnap, nagyon jót síeltem rajta, sőt, az elmúlt hószegény évekhez képest kifejezetten jó állapotban van. De megértem az elégedetleneket is, hiszen aki osztrák pályaminőséghez szokott, és először jön Dobogókőre, nyilvánvalóan csalódni fog. Hiszen a pálya infrastruktúrája sajnos még magyar viszonylatban is (pl. Eplény, Mátraszentistván, Visegrád) fejletlennek számít. Modern hóágyúrendszer nélkül nem készíthető el a kellően kemény, jeges pályaalap, ezért ratrakolni sem lehet minden nap, ráadásul az öreg ratrak a porhóval eleve nem képes csodákra. Ezek sajnos adottságok, amelyek meghatározzák a sípálya minőségét, és a síelhető napok számát is. Dobogókő ugyanakkor olyan természeti adottságokkal is rendelkezik, amelyek számomra és még sokak számára bőven kompenzálják a fejletlen infrastruktúrát. Közelsége, egyedi mikroklímája, természeti szépségei, a pálya lejtése és szélessége, az üzemeltetők lelkesedése, közvetlen és barátságos hozzáállása, az étterem házias ízei, ezek mind-mind olyan szubjektív tényezők, amelyek miatt érdemes Dobogókőre járni. Ha valaki mindenben a hibákat keresi, persze bőven találni itt is, de aki pozitívan, optimistán látja a világot, és a szépet és jót látja meg a dolgokban, az nagyon jól fogja magát érezni Dobogókőn, legyen az kezdő vagy profi síelő!
Mácsai Tomi
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.11.
A hivatalos közleményt követően pedig a szubjektív élménybeszámoló az elmúlt 24 óráról: A tegnapi nap kis csapatunk a felvonó nyitvatartási idejében normál lesiklásai mellett jelentős arányban végzett "pályakarbantartó síelést" is. Ennek jelentése: Lesiklás közben figyeljük, hogy valahol van-e zavaró fagyott földdarab (amit Kedves Vendégeink rendszerint kőnek néznek, pedig valódi kővel az elmúlt évek kőmentesítésének köszönhetően igen ritkán találkozhatnak sípályánkon), amelyektől a pályát megtisztítjuk. A pályakarbantartó lesiklások alkalmával ezen kívül a buckákba szoktunk úgy belefarolni, hogy azzal a hóban szegényebb területre sodorjuk a havat.
A felvonó leállását követően a ratrakkal nem kezelhető pályaszakaszokon végeztünk hólapátos pályakarbantartást valamint zsákos hóbecsúsztatást, amely után este 8 órakor felhúzott minket Laci a felvonóval. Mivel a pálya felső szakasza tegnap délutánra erősen kijegesedett, nekiláttunk ekkor a hóágyúzás előkészítésének, amely a jelenlegi ideiglenes rendszernek köszönhetően mintegy 6 ember 4 óra hosszú megfeszített munkáját igényelte nem számítva az üzem közbeni felügyeletet.
Nem ment minden zökkenőmentesen, azonban a napközbeni szereléseknek, műszaki módosításoknak és a hideg időjárásnak köszönhetően hóágyúink most először működtek megfelelő hatásfokkal, így az az eddigieknél sokkal eredményesebb volt! A hóágyúzást követően a hajnali órákban gépi pályakarbantartást végeztünk, ami enyhébb időjárás esetén nem lenne megfelelő hatékonyságú, azonban a (különösen éjszakai munka mellett kellemetlen) csípős hidegnek köszönhetően most mégis eredményes volt, hiszen rövid idő alatt ki tudott fagyni a pálya. Ma többen - Laci és az alapítvány önkéntesei) nem aludtunk semmit, de boldogok vagyunk, hogy a nehézségek ellenére ki tudtuk hozni a pályából azt, hogy megírhassuk az előző "hivatalos közleményt". Természetesen mi önkéntesek elfogultak vagyunk néha, hiszen tudjuk, hogy kiépített és automatizált hóágyúrendszer és modern sítechnika nélkül (amely itt csak részben áll rendelkezésre) mekkora munka jó pályát csinálni, azonban bízunk benne, hogy a mostani pályát nem csak mi fogjuk értékelni és élvezni (már aki fenn bír maradni közülünk nap közben síelni..)

Néhány nagyon friss kép a csatolmányban:
IMG-3362.JPG
IMG-3366.JPG
IMG-3370.JPG
IMG-3378.JPG
IMG-3390.JPG
IMG-3391.JPG
IMG-3396.JPG
IMG-3401.JPG
IMG-3404.JPG
IMG-3336.JPG
Rera
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.07.
Döntöttem: nem várok tovább a sültgalambra (értsd: telekocsira), elindulok tömegközlekedve. HÉV-vel, aztán Pomázról a 8.25-ös busszal, s 9.02-kor leszálltam Dobogókőn (hazafelé sítárs hozott kocsival). Bandukoltam a Zsindelyes felé, ahonnan éppen akkor lépett ki Laci (Pálinkás elvtárs által korábban már említett úriember, az üzemeltető alapítvány atyja), s így üdvözölt: "Megérkezett a mai első síelőnk!" Nem tudtam, hogy az övék vagyok, de a nap további része bebizonyította. :-) A fölső rész régi szlovák módra buckás volt, és sajnos hamar kijegesedett, így pár óra múlva már az erdei úton kerültem, és alul becsatlakoztam, illetve az alsó részen a 2-es pálya sokkal jobb volt. Délutánra a nagy pályán földes, füves foltok keletkeztek, de ki lehetett kerülni, csak figyelni kellett. Hideg, szép idő volt, később fátyolosan a nap is kisütött. Egy ebédszünettel végignyomtam, nagyon jól éreztem magam!! Ja, s az MSZI-s teavitához: a Zsindelyesben is 300 forint 2 dl tea, de nincs ezzel baj, szerintem, s mosolyogva megengedte a hölgy (Laci felesége), hogy mellé a hazai elemózsiát majszoljam. A forralt bor egyébként jobban megéri: 400 forint 2 dl. A lécemen keletkezett pár újabb (kicsi) karistolás, de ez benne volt a pakliban. Több hóágyúzás kellene, de érthető, ha nincs rá pénz: a nap legforgalmasabb óráiban kb. 25-en voltunk. S mivel aktuális, ezzel zárom: az szja 1%-át az üzemeltető Dobogókőért Közhasznú Alapítványnak lehet adni. Adószám: 18666777-1-13. (A képeket, kérem, ne értékeljétek, a suli óta nem szeretem az ilyesmit.)
Kep-005.jpg
Kep-006.jpg
Kep-007.jpg
Kep-004.jpg
Kep-003.jpg
gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.05.
Korábban kénytelen voltam negatív kritikát írni, ezért most a tisztesség úgy kívánja, hogy ennek ellenkezőjét is megírjam:
Ma voltam fent síelni, és az alábbiakat tapasztaltam:
- a pálya tényleg jó volt, és ami meglepő, hogy a felső rész jobb állapotban volt, mint az alsó, valószínűleg az a fentre telepített hóágyúnak köszönhető. Alul sem vészes a helyzet, csak már helyenként kint a fű, de mivel az nem köves, így síelhető. Az erdei pályát én nem próbáltam, mert tapasztalataim szerint, oda több hó sem elég. Fent azért már kezdenek előtűnni a jégfoltok, reméljük lesz még havazás.
- a személyzet nagyon kedves volt, vigyáztak a táskámra, amíg síeltem.
pálinkás
41 élménybeszámolót írt
41
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2012.02.01.
Ma délelőtt fenn jártam Dobogókőn. Nincs túl sok hó, ennek ellenére frissen ratrakolt, szépen kifagyott pálya várt. Mondhatni, a körülményekhez képest csodát műveltek az üzemeltetők és az öreg ratrak.

Kövezős lécet vittem, és ugyan kilátszott itt-ott a talaj, a taposott részeken olyan kemény volt a hó, hogy nem szerzett a sí talpa újabb sérüléseket.

Sajnos a szokásos kilenc helyett csak 10 előtt pár perccel indult a lift, viszont cserébe az első köröket csendes magányban csúszhattam, még liftkezelő sem volt az alsó állomáson. Aztán később besűrűsödtünk, Jani bácsi (a közben állomáshelyére megérkezett liftkezelő- és jegyellenörző-helyettes) elmondása szerint három újabb vendég is megjelent a pályán, egyikükkel valamelyik köröm közben össze is futottam.
Mivel 1-re be kellett érnem Budapestre, sajnos a 15 körös bérletből igy csak 13-at sikerült teljesítenem, ez nettó 13 kilométer (a kanyarokat nem számolva), jó kis mozgás volt, de maradtam volna még. Szívemcsücske Dobogókő most sem okozott csalódást.

Ráadásul a pálya tetején két szép zöld hóágyú virít, ez már talán a tervezett nagy beruházások előszele. Ambiciózus tervek készültek, a Zsindelyesben kifüggesztett térkép-látványrajzon többek között hóágyú-regiment, ülőslift, csákányos lift, dupla hosszúságú (több mint két kilométer) pálya, nyáron MTB downhill pálya, mászófal és jégmászófal, és két új hütte is látszik.
Laci (az üzemeltető alapítvány vezetője) egészen bátran jövő évre vizionálja a megvalósulásukat. Ezzel Dobogókő modern síközponttá válna a fővárostól 40 percnyire (bár így is nagyon szerethető).

Hajrá Dobogókő!
(a fotók telefonnal, tájékoztató jelleggel készültek, kérem nem értékelni)
IMG00388-20120201-0918.jpg
IMG00389-20120201-0919.jpg
IMG00390-20120201-0920.jpg
IMG00391-20120201-0950.jpg
IMG00394-20120201-1039.jpg
pálinkás
41 élménybeszámolót írt
41
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2011.01.02.
Mi is kint voltunk tegnap. A pálya valóban nagyon le van kopva, egy részét le is zárták, mert konkrétan talajon lehetne ott csak csúszni.

A szilveszeri bulit a Zsindelyes hüttében tartottuk. Éjféli koccintás után fejlámpával lesíeltünk, majd felmásztunk a felvonó mellett. Jó kis sportos évkezdés :)

Sok síelős napot az új évre mindekinek!
blaho82
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.12.20.
Sziasztok!

Voltam fent tegnap. A pálya nem olyan szuper mint a múlt héten.Jóval kevesebb a hó rajta kb. 15-20cm, de sielhető. Ratrakolva szombaton volt utoljára,de a kevés hó miatt nem is lehetne. A hó csontá van fagyva elég gyors a pálya igy viszont nem buckásodik annyira. A kikopott részeknél kifordult 1-2 földarabot folyamatosan ledobálják. A karácsonyi külföldi sitúrák előtti bemelegitésre megfelelő. Amig az időjárás engedi nyitva lesz. A táj lenyűgöző az összes fa fehér mint a mesékben. Jelenleg süt a nap és -1-2 fok van.
pálinkás
41 élménybeszámolót írt
41
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.12.05.
Ha tegnap azt írtam Dobogókőről, hogy jó, a mai nap után nem tehetek mást: príma.

Laci éjszaka ratrakolt még egyet, közben órákon keresztül hordták a pályára a havat távolabbi területekről. A tegnapi kikopások jó részét is befoltozták.

Elég sokan voltak ma fenn a hegyen, de a népek leginkább kirándulni és szánkózni jöttek, a pálya közel sem telt meg, folyamatosan lehetett pörögni a lifttel.

És olyan idő volt, hogy tisztán lehetett látni a távolban a Magas Tátra csipkés gerincét, tőle jobbra az Alacsony Tátra fehér pukliját.

Nem értem, hogy ezen a kiváló adottságú helyen miért nem lát senki befektetési lehetőséget, pláne ilyen közel a fővároshoz...
kissünöcske
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.12.03.
Na végre... Erősen bekezdett az időjárás, főleg fönt 700 m-en.
Az útviszonyokról annyit, csak jó minőségű és nem túl kopott téligumival érdemes elindulni. A közútkezelő nem állt a helyzet magaslatán, 11 óra körül méltóztatott egy tolólapátos felmerészkedni a hegytetőre. Fent jól el volt takarítva az erdei út és a parkoló. Finom porhó fogadott bennünket, mintha valaki beletüsszentett volna egy porcukros tálba. A mai nap tulajdonképpen próbaüzemnek fogható föl, a liftkezelők és Jani Bá a pályagondnok kedélyesen beszélgettek a lift indítása előtt. -2 fok volt és kissé ködös a levegő. A pályán 1 nyomon volt ratrakolva, ezenkívül kb 35 cm-es porhó borított mindent. Nagyon jó volt egy síszezont elsőként megnyitni,a 0001-es jegyet megkapni és a felvonó nyomvonalát kialakítani a lécekkel. Lőrinc Laci elindította a ratrakot ami jól hallhatóan kiváló állapotban várja a szezont. Sajnos néhol még a lánctalp felrántotta a földet, valószínűleg kell a jövő hét közepétől jövő sarkvidéki hideg, hogy a talaj csonttá tudjon fagyni. Összességében tökéletes szezonkezdetnek nevezem ezt a délelőttöt.Tízet csúsztam összesen, várt a munkahely. Remélem a hétvégén sokan meg tudják mozgatni sielős izmaikat. A tökéletes pályához kell még egy kis hó, de talán 9.-én meghozza majd a Mikulás mindannyiunk örömére és március 20.-ig csak gyarapodni fog. ( Bocs,csak álmodtam!) Ezennel kívánok mindenkinek JÓ síszezont és balesetmentességet, minden hazai pályának is minden jót
Mil
19 élménybeszámolót írt
19
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.02.21.
Most voltam először Dobogókőn úgy, hogy ratrakkal kezelve volt a pálya. Délutánra kopottas volt, de volt egy jó pályaalap és egyáltalán nem buckásodott. Nagyon élvezetesen és kifejezetten gyorsan lehetett lesiklani. Soha nem gondoltam, hogy ilyen élményt nyújthat.
kissünöcske
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.02.17.
Hi,síbarátok!

Ritkán írok, inkább sielek! Hogy mégis írok az amiatt van, nem értem a 2 millió bp-i és fél millió agglomerációban lakó ember hozzáállását a télhez. Itt van egy jelenleg 4-es osztályzatú magyar sípálya a Flórián tértől fél órára autóval. Ma reggel igaz bennfentes információkkal rendelkezve felautóztam, szó szerint zsírra ratrakolt pályával álltam szembe. Nem véletlenül volt ilyen jó a pálya,több helyről többszáz m3 hó lett a pályára hordva és eldolgozva. Nyugodtan lehetett 40-50 km/órás tempóval hasítani a pálya felső és alsó részén egyaránt.Kb 25 autó gyűlt össze 11 órára a Zsindelyes parkolójában,tehát 0 sorbanállás volt, és hétvégén sincsenek hosszú sorok. Ja és hétközben a pénzsóvár szentkereszti HIÉNÁK sem szedik a sápot.Sokan mégis inkább elautóznak jó messzire fizetik az autópályadíjat,benzint és mérgelődnek a hosszú sorbaállásokon. Nem mindig tökéletes Dobogókőn sem a pálya,itt is a 2 óra használat és a +1C rongálta azért,de ez így van mindenütt. Szóval érdemes nézegetni a honlapot,a webcamot és fel lehet hívni a Lőrinc Lacit szinte bármikor,ő elmondja a másnap reggeli helyzetet. Az idei szezonban általában 2 naponta ment a ratrak + hétvégén mindkét napon. A véleményem lényege akkor és ott érdemes síelni ahol van hó! Sajnos a héten esőt mondanak ,érdemes tájékozódni, indulás előtt. Érdemes élni az előttünk lévő lehetőséggel, nem pedig síránkozni, eltelt a tél és megint alig csúsztunk néhányat.Mindenkinek sok sikert és bízzunk a minél hosszabb és továbbra is havas télben
WAndrea
69 élménybeszámolót írt
69
22 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.02.14.
Csodálatos nap volt tényleg!!! Mesebeli a táj! Beszéljenek a képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/dobogok...o-2010-02-14/galeria/

Napsütés, kék ég, vastag zúzmara minden faágon, tömör hó a pályán, és végre igazi tempós síelés itthon, sorbanállás nélkül! 9-től délig voltam fenn, addig kevesen voltak.
Aki teheti menjen fel a héten, ki tudja, hogyan változik az idő. A városban már latyakos volt minden, de odafenn egyáltalán nem olvadt, ideális idő volt a síelésre.
Ne hagyjátok ki!
Mácsai Tomi
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.02.13.
Sziasztok!

A mai nap a szezon eddigi legjobb pályája volt, még a nap végén is jó minőségű maradt!
A hétvége és a kiváló pálya ellenére néhány percnél komolyabb sorbanállás nemigen volt - átlagosan 1-3 perc.
A közúti webkamera tegnap leállt, ezért az ott látható kép nem a jelenlegi állapotokat tükrözi. Az út havas, de téli gumival hólánc nélkül is jól járható!
Ma este is ratrakoltunk Lacival, íme néhány mai fotó:
IMG-1192.JPG
IMG-1199.JPG
IMG-1203.JPG
IMG-1207.JPG
IMG-1220.JPG
IMG-1226.JPG
IMG-1246.JPG
IMG-1254.JPG
IMG-1270.JPG
IMG-1314.JPG
IMG-1329.JPG
IMG-1337.JPG
IMG-1346.JPG
IMG-1360.JPG
Mácsai Tomi
9 élménybeszámolót írt
9
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2010.02.02.
Szia!

Tegnap voltam - fölfelé busszal, ami hólánc nélkül rendben fölért, lefelé egy síelő vitt el autóval, ő sem használt hóláncot, s problémamentesen lejöttünk. Azért a jó téligumira és a szokásosnál nagyobb odafigyelésre szükség van az úton!

Amúgy a pálya: Hóban nincs hiány, s a hétre ígérnek is még utánpótlást, a ratrakkal akadtak problémáink, de sikerült megjavítani, így ma (kedden) még kissé buckás pálya várható, de estére tervezünk egy komolyabb gépi pályakarbantrartást.
vízinyúl
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2009.03.03.
Sziasztok!
Ma síeltem itt először, és le a kalappal. Az egésznek nagyon jó a hangulata, az egyszerű felvonó, a magyar léptékkel mérve hosszú és kényelmes, széles pálya, a kilátás, meg az erdei utak nagyon jók. Az eddig látott magyar pályák közül Dobogókő tetszett a legjobban, megéri ide eljönni. A meredek szakasz már sajnos léc- és izomszaggató, de a lankás rész jól síelhető. Kár, h. nem tart egy kicsit tovább ez a februári-márc. elejei tél. :(

Dani
specialk
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2009.02.23.
Sziasztok!

Voltunk vasárnap kirándulni Dobogókőn és meglestük a pályát is. Egész jól nézett ki, pedig olyan 1 körül értünk oda. Picit már buckás volt, de sehol nem látszott ki a fű és köveket sem láttunk sehol. Nem is voltak olyan sokan, persze a felvonó aljához nem láttam le :D
Jó volt hallani a felvonó duruzsolását és a kötések nyikorgását, ahogy az emberek síléccel haladtak a pálya felé. Nem mondom, hogy nem irígykedtem... Legszívesebben elragadtam volna vki lécét és én is csúsztam volna párat.
De sajnos ez most kimaradt.
Egyébként tényleg nagyon nagy hó van, kb térdig belesüpped az ember a hóba. Nagyon szép volt az erdő is:D
Szóval, akinek van ideje és lehetősége, az ne hagyja ki a lehetőséget és síeljen, vagy túrázzon a téli erdőben!
Specialk
Renrol
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2009.02.19.
szerdán ,(a nagy hóesés után) voltam kb.150. -d magammal Dobogókőn.A pálya " állitólag " ratrakolt és ápolt állapotban várta a sizőket. ezzel szemben reggel 9.15-kor az elsők között törhettük fel a pályát. többünk véleménye alapján mondhatom,: ratrakot nemigen látott, a vastag hó nehezitette a sizést, kb.11-re alaposan lekoptatódott,kilátszott a föld, öklömnyi köveket kellett kerülgetni. a léceket "alaposan " leamortizáltuk! Jobbat vártunk,mivel beharangozták szerdára a "prima" pályát!!
eDex
2 élménybeszámolót írt
2
17 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2007.11.18.
robin, Dobogókőre csak hétköznap érdemes kimenni (ha meg tudod oldani), 2005-ös és 2006-os télen sokszor voltam kint (tavaly sajnos semmi hó nem volt). Hétvégén túl sokan vannak, pár óra alatt földesre gyalulják a pályát, de a felvonó sincs ennyi emberre méretezve. Szombaton én is kimentem, azt gondolva hogy a szezon elején még kevesen lesznek, de a tömeg láttán azonnal lemondtam a sízésről, mert nem szeretek sorbaállni és kezdőket kerülgetni a pályán. A táj viszont nagyon szép volt, a havas erdőben inkább megérte volna sífutni egyet.

Sajnos a jövő héten el fog olvadni a hó, legalábbis az előrejelzések szerint jelentős enyhülés várható.

gyepál
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2007.11.18.
ahpgy mondtam tegnap felmentem. A pálya tetszik, élvezetes kis pálya, átmozgatásnak mindenképpen jó. Engem is meglepett, hogy ennyien voltak(ami jó az üzemeltetőknek, nem biztos hogy jó nekünk).A felső részt a nap végére tényleg nagyon kikoptatták. Neke úgy tűnt reggel kilenckor hogy a pénteki síelés után nem kezelték újra a pályát, ami talán nem ártott volna.
Igazából egy gyorsabb felvonó és hóágyú utánigen frankó hely lehetne.
de így is borzalmasan élveztem, csodát nem vártam, és tisztelet az üzemeltetőknek, hogy ezt összehozták nekünk!
WAndrea
69 élménybeszámolót írt
69
22 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2006.03.16.
Márc. 15-ét Dobogókőn töltöttük, és nagyon jót síeltünk. Meglepőden nagy hó van még mindig fenn, ami azért is hihetetlen, mert az alatta lévő Pomázon még semmi, de Pilisszentkereszten is csak foltokban láttunk havat. A dobogőkői nagy parkolóban 2 traktor is dolgozott a hó eltolásán, hogy újabb parkolóhelyeket tudjanak kialakítani. Sok kiránduló volt fenn az ünnep miatt és sok síelő is, ezért kora délután szép kis sor alakult ki a felvonónál, ami folyamatosan csökkent, és teljesen el is fogyott, 3 óra után már pörögni lehetett sorban állás nélkül. Szerencsére semmilyen üzemzavar nem volt, így folyamatosan tudtunk síelni.

A pálya felső szakasza már nagyon jeges volt, de ezt ki lehet kerülni az erdei pályán, az alsó szakaszon viszont remek hó van még mindig, és szerintem egy hétig még biztosan kitart.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és ajánlom mindenkinek Dobogókőt. Érdemes indulás előtt webkamerán benézni, és amíg fehér a pálya addig használjátok ki!
dobogoko2006marc15-01.JPG
dobogoko2006marc15-02.JPG
dobogoko2006marc15-03.JPG
N. Géza
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2006.03.05.
Sziasztok!
Ma voltam fönt síelni Dobogókőn. Borzalmas mennyiségű hó eshetett az elmúlt éjszaka a hegyen, mert abban nem volt hiány. A fölső rész, meg az erdőben a kanyarok kikoptak kissé a nap végére, de kövek nem voltak csak egy kicsit jegessé vált, de nem volt vészes és amikor jöttem el, már dolgozott a ratrakjuk, s mondták is, hogy éjszaka mindkét pályát le akarják még kezelni. Holnapra szerintem nagyszerű lesz a pálya :-) Nem tudom, meddig engedi még az időjárás, hogy itthon síelhessünk, de amíg lehet, én biztos maradok Dobogókőnél, s nektek is ajánlom. Egyébként inkább hétköznap érdemes menni, mert árban is jobban jössz ki, és akkor tuti nem kell semmit sorbanállnod és folyamatosan pöröghetsz :-)
Dexi
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2006.01.08.
Sziasztok!

Ahogy olvasgatom itt a hozzászólásokat, egyre inkább olyan érzésem támad, hogy mindig csak én megyek rossz időben dobogókőre.
Dobogókő a legközelebbi síterep hozzánk. Elég sokszor járunk fel, ha másért nem, hát sétálni. Párszor már vittem magammal lécet, gondoltam, ha jó a pálya, csúszok rajta egyet-kettőt.
Tavaly nem volt olyan, hogy jó lett volna, de gondoltam, na majd idén. Ratrak meg fejlesztés, meg minden, gondoltam most a lovak közé taposok, és ha törik ha szakad megyek sielni és kész.
Asszem dec 31-én voltam fent. Délutánra mentem ki. Tényleg sok hó volt, pályát megnéztem, jónak tűnt. Kipakoltam kocsiból, felvettem bakancsot, lécet a hátamra, sétálok a pálya felé, erre látom, hogy megáll a felvonó...
Gondoltam kiesett valaki, azt mindjárt indul újra...
De nem. Az egyik oszlopon leugrott a csigáról a kötél, és nem nagyon sikerült megjavítani. Legalábbis akkor hirtelen nem.

Nagyon bosszús voltam, és megfogadtam, hogy egy darabig nem megyek fel dobogókőre síelni. Megkímélem magam egy rakás idegeskedéstől, meg pakolástól...
Majd ha fejlődik még egy kicsit a hely, addig meg inkább Ausztria, még ha sokszor annyiba kerül is, mint felmenni dobogókőre.
N. Géza
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2005.12.19.
Alig hittem ugyan, h használható lesz a pálya, azért vasárnap fölmentem. Természetesen az öregebb lécemet vittem, de nem bántam meg ezt a napot. Nagyon hiányzott már a síelés, s nekem nagyon bejött ez a mélyhósízés. Azért nem semmi, amit Tomiék csinálnak, mivel korán mentem, láttam, hogy az új erdei pályát léccel taposták le, azt mondták, a ratrak még többet ártana mint használna ennyi hónál.. A pályafejlesztés valóban megvalósult, most sokkal használhatóbbak az erdei utak (az u.n. kettes pálya felső része) és király az alsó fele is, bár ott vigyázni kell, mert az alja felé összeszűkül, érdemes előtte visszavenni a tempóból (ahogyan a pálya ráfordul a felvonó irányára).
Én bizti megyek még a héten, remélem még esik hó, s hamar meglesz újra a méteres hóvastagság :-)
kissunocske
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2005.02.28.
Ahogy igértem,nagy várakozással szombaton reggel felautóztunk Dobogókőre. Első kellemes meglepetés, az első 20 autó nem fizet parkolási dijat. 2. Ratrakolt volt a pálya, az alsó 2/3 teljesen,a meredekebb felső rész menetirány szerinti bal oldal 40%-ban. Délelőtt a pálya nálam életemben először a kiváló jelzőt kiérdemelte,a kiszolgáló személyzet hozzáállásával együtt. Délutánra a kristálytiszta időben egy minimális jegesedés volt a legfelső szakaszon, de egy közepes situdás esetén,kb>=25nap ez sem volt egyáltalán zavaró. Főleg sieltek,(10 % boardos)nem volt nagy erózió. A pályatérkép jobb oldalán látható 3 U betű forma csak a gyakorlottabbaknak ajánlható,igazi freeride, freecarve ADRENALIN koktél.Ezek erdei keskeny utak,bukkanókkal,hajtűkanyarokkal,igazi száguldási mámorral. A pálya alsó 2/3 része a relative igen erős szombati forgalom ellenére is tökéletes állapotban maradt. A sorbanállás 3-8 perc között maradt, és az ország egyik legnépszerűbb meteorológusa is egész nap e pályára szavazott. Nyoma sem volt tolakodási hangulatnak,amit tőlünk északabbra jó pár alkalommal tapasztaltam. A ZSINDELYES büfé a tőle megszokott minőséget teljesitette a fekete cicussal együtt.A bonusz vagy JACKPOT:15.30-16.30 már senkitől sem kértek bérletet,vagyis aki tört napi bérlettel volt,ez időben 4-et csúszhatott grátisz.Negyed ötkor már duruzsolt a ratrak diesel motorja,vagyis a vasárnap is valszinű jó lesz. Mindenkinek tudom ajánlani hogy aki egy kicsikét is szivén viseli a hazai siállapotokat,támogassa fél egynapi sieléssel az elkövetkező fejlesztéseket. Hangsúlyozom a pálya személyzete nem ismerősöm,nem a barátaim , csak egy megszállott sielő vagyok, aki nem akarja minden pénzét szlovákiai és ausztriai sielésekre költeni, hanem szeretném ha itt is lehetne pl. egy hóágyút venni. Jó havat carverek,boarderek!
Kissün
katapapa
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
Magyarország
Dobogókő
2005.02.25.
én voltam dobogókőn.
febr.13: A telefonos info ellenére nem volt ratrakolt pálya. a tapasztalható jelek szerint az előző hideg idő szíjjelvágta a hidraulikát. bizony egy garázs nem ártana. de sebaj. majd a jövő héten.
febr. 19. Telefonálás után indultunk. A telefonba azt az infot kaptuk: ratrakolt a pálya, 9 kor indul a lift. A helyszinen láttuk, a pálya félig ratrakolva, láthatólag elromlott ismét a ratrak, mert apálya közepén állt es csurgott belőle valami sárga. A lift csak 9.40 kor indult, holott az alsó állomásnál legalább 20ember várakozott. A nagyszámú kezelőszemélyzet ( 5 embert számoltam össze) nem volt igazán összehangolt a munka.
Ez azért volt zavaró, mert gyerekkel voltam,akinek segiteni kellett volna a beszálláskor. amikor kiszálltam és visszacsúsztam , hogy segitsek a gyereknek, meghallgathattam egy kiselőadást, hogy 4-5 tányér miatt nem lesz a gyerek lelkisérült.
Mindez azért zavar egy cseppecskét. Már csak azért is, mert a gyerk is teljes árat fizetett,holtt még csak 5 éves, holott aliftkezelő javasolta, hogy csak a lift alsó 1/3 részét használjuk.
Röviden ennyi lenne a véleményem. Ezen a hétvégén is megpróbáljuk. Hátha... hó már esett..
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.