Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hütte-hangulat Dobogókőn: megújult a Zsindelyes Vendéglő

2022.10.21. sielok.hu

Duplájára bővítették és teljesen felújították a dobogókői sípálya tetején található Zsindelyes Vendéglőt. Egész évben, a hét minden napján igazi hütte hangulat várja az ide látogatókat kandallóval, hatalmas ablakokkal, erdőre nyíló kilátással.
Szeptember végére befejeződtek a teljeskörű bővítési és felújítási munkálatok Dobogókőn és újjászületett a Makovecz Imre által tervezett, eredetileg 1980-ban épült Zsindelyes melegedő síház és büfé. A régi helyen, de teljesen megújult formában üzemel az étterem és várja meleg konyhával, forró italokkal régi és új vendégeit. Nyitva van egész évben minden nap reggel 8-tól este 19 óráig.

A hét elején, egy szép őszi napon erre kirándultunk és megnéztük a Zsindelyest, amit jó szívvel ajánlunk mindenkinek. Igazi hegyi-hütte-hangulatot lehet átélni, és a konyha is kiváló. Kihagyhatatlan a ház specialitása: a forró gyömbér ital, melyet a húsleveshez hasonlóan órákon át főznek egy titkos recept szerint. Az ételek közül a legnépszerűbbek a gombakrémleves, a marhapörkölt és a sztrapacska, de a 18 oldalas étlapon biztosan mindenki találhat magának megfelelő fogást.
Ilyen volt és ilyen lett a Zsindelyes Ház
Ilyen volt és ilyen lett a Zsindelyes Ház
A Zsindelyes Ház lelke a nyitott tűzterű kandalló, ami melegséget és meghitt hangulatot varázsol a faillatú belső térbe. Lőrincz László, üzemeltető elmondta, hogy szó szerint régi álma vált valóra, amikor szeptemberben végre megnyitotta a duplájára bővült éttermet, hiszen a fejlesztésre 19 évvel ezelőtt kapta meg a jogerős építési engedélyt.
Lőrincz László, az étterem üzemeltetője, háttérben a régi sílift oszlopa
Lőrincz László, az étterem üzemeltetője, háttérben a régi sílift oszlopa
A következő álom a síelési lehetőség újrateremtése Dobogókőn. 2023 telén lesz éppen 100 éves hazánk legrégebbi sípályája, valaha a hazai síelők egyik kedvenc helye volt. A jubileumi évre a régi sílift nyomvonalán egy új, kétszemélyes ülőlift, hóágyúrendszer és kialakítását tervezik. A többévszakos használat érdekében 5 erdei bringapálya is lesz a komplex szabadidő központban. A látványterv már elkészült és az engedély is megvan a turisztikai beruházáshoz, erről 2017 augusztusában született döntés.
A Dobogókő Sípálya fejlesztés: ülőszékes lift és hóágyúk betervezve
A Dobogókő Sípálya fejlesztés: ülőszékes lift és hóágyúk betervezve
A megszépült Zsindelyes Vendéglő mellett hangulatos jurtákban lehet egész évben szállást foglalni. A jurta lakói számára félpanziós vagy teljes panziós ellátást kínálnak az étteremben. Ha visszatér a síélet a hegyre, ez újra igazi pályaszállás lesz!
KOMMENTEK
TZoli | 2022.10.21. 10:01
Ahogy nézem, a hasznosításban ezeket az eredetileg sípályaként használt területeket szép lassan felváltják a hó nélkül is űzhető adrenalin sportok. Bob, Zip Rider vagy Zip line és még biztos ki lesznek találva valami még újabbak.
banhidit | 2022.10.21. 20:01
Egy biztos, a megterhelt idegrendszer és lélek a síelés idején igazán ki tud kapcsolódni, különösen akkor, ha megpróbál a pozitív dolgokra koncentrálni. Nem egyszerű a mai világban, de szorítok, hogy a nehéz időkben is megvalósulhassanak szép álmok.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.