Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hírek a francia terepekről

2006.02.25. Bata Attila

Továbbra is várják a kiadós havazást számos terepen a franciák. Les Deux Alpes-ben eddig szokatlanul száraz idényt kellett tapasztalniuk a helyieknek, de ez nem mindig látszik a pályákon. Az előző napok napsütéses és hangos lavinaomlásokkal kísért napjai után enyhe havazás volt. A pályák jó állapotban vannak, bár lehetne egy kicsit hidegebb is.

Aki tegnap síelt a híres Három Völgyben, az több szempontból is jól járt, egyrészt nagyszerű időjárás és tökéletes hóviszonyok köszöntötték a síelőket, másrészt szombat lévén a turnusváltás napja volt, így még a lifteknél sem kellett sorban állni és tömegnek nyoma sem volt a pályákon. Úgy néz ki, hogy a pályák továbbra is jó állapotban maradnak, csak azoknak kell szomorkodniuk, akik off-piste síelnének, mert az ottani rész megszenvedte a korábbi napok enyhébb időjárását.

A múlt héten három nap alatt egy méter friss hó hullott Tignes terepén, amely már nagyon kellett, hosszú idő óta nem volt ilyen vékony a hóréteg a magyarok által is kedvelt terepen. Amikor az erős szél lecsillapodott és az összes felvonó járt, akkor ideális viszonyok fogadták az ide látogató síelőket ezen a héten. Tegnap szinte egész nap havazott, az újonnan érkezett turnus síelői szerencsésen kezdhetik meg a síelésüket.

Les Arcs. Az Arc 1800 szállodáiban és apartmanjaiban elszállásolt vendégek figyelmét felhívták arra, hogy csak palackozott vizet igyanak, vagy a csapvizet forralják fel fogyasztás előtt. Ennek oka a rejtélyes hasmenés járvány a környéken, amelynek okát még nem ismerik a hatóságok. Állítólag rövid idő alatt 200 vendég kereste fel a kórházat Bourg St Maurice-ban és a helyi orvosokat. A vendégek közül sokan osztják azt a véleményt, hogy a járvány oka, hogy a hóágyúzáshoz használt vegyszeres adalékban lévő baktériumok bekerültek az ivóvízhálózatba. Les Arcs-ban használnak vegyszereket, hogy enyhébb hőmérsékleten is lehessen hóágyúzni, bár azt eddig senki sem állította, hogy ez a vízhálózatba kerülve ilyen járványt okozhat.

Sajnálatos baleset történt a franciák másik síterepén Les Carroz (Flaine) mellett. Egy konferenciára idelátogató kétgyermekes anya életében először motorosszánt bérelt, és halálos balesetet szenvedett. Amikor a társaságával együtt egy meredek hegyoldalban jött le, elvesztette uralmát a jármű felett és 20 métert zuhant le a dombon az erdei ösvényen, miközben a fejjel a fának ütközött. A rendőrség vizsgálja az ügye, amelyben jelentős szerepet játszhatott az, hogy az áldozatnak nem volt vezetési tapasztalata ilyen járművön.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.