Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe: jövőre kicserélik az egyszemélyes liftet

2006.02.27. Bata Attila

Jó hír azoknak, akik szeretnek síelni a karintiai Turracher Höhe (1400 - 2205m) síterepén. Az idei volt a második téli szezon, hogy nem indították el az egyszemélyes Panoramabahn ülőszékes felvonót, mert már kicsit eljárt felette az idő.
Síelés Turracher Höhén
Síelés Turracher Höhén
A helyi idegenforgalmi hivatal tájékoztatása szerint sikerült megteremteni a fejlesztés anyagi körülményeit és már meg is vásárolták az új felvonót, amely jövőre üzemel majd az egyszemélyes helyett.

A tervek szerint a hétszáz méter hosszú egyszemélyes még nyáron üzemelni fog és szállítja az utasokat a nyári szánkópályához, ám ősszel elkezdődik majd egy modern felvonó építése, amely a következő síszezonra valószínűleg el is készül majd. Az új felvonó vegyes típusú lesz, azaz ülőszékek és kabinok vegyesen közlekednek majd rajta.

Az új felvonó átadásával több eddigi kényelmetlenség is megoldódik. Pl. az új lift melletti parkoló használata végre leegyszerűsítheti a kissé körülményes parkolást és utána a pályához jutást, mivel a parkolóból azonnal a liftre és a nap végén a parkolóhoz lehet majd jutni. Az üzemen kívüli lift mellett eddig is volt parkoló, csak nem volt működő felvonó, amely a síterepre szállította volna az utasokat.

A tervek itt nem érnek véget. Szó van újabb pályák építéséről is. Az új felvonó mellé mindenképpen terveznek egy pályát, amelyen szintén lejuthatunk majd a parkolóhoz. A pályát olyan erősségűre szeretnék kialakítani, hogy a kezdő síelők is le tudjanak csúszni a parkolóhoz.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Naturchalets Turrach
Új alpesi stílusú, panorámás 3-4 hálószobás luxus apartmanok 1700 méter magasságban a cirbolyafenyők között saját jakuzzival vagy szaunávalTurracher Höhén.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.